Destacados

La falla Ramón y Cajal triomfa amb una atrevida i acolorida proposta en Torrent

L’artista Vicente Martínez Aparicio planta per 1a vegada en Torrent i permet recuperar a la falla de l’ermita el primer premi. En infantils ha guanyat Ángel de l’Alcàsser amb l’obra “Anem d’excursió”, dels artistes Cate i Rosa.

Torrent, 16/03/2012 – Torrent ja coneix els seus millors monuments fallers de 2012. Alegria, emoció i plors han sigut els protagonistes d’una vesprada que ha donat com a vencedora la falla Ramón y Cajal amb la seua obra “Involució”, de l’artista de Burriana, Vicente Martínez Aparicio, que planta per primera vegada en Torrent. Per la seua banda la millor falla infantil de la capital de l’Horta Sud ha anat a parar a Ángel de l’Alcàsser amb una divertida falla que porta com a lema “Anem d’excursió”, dels també artistes de Burriana, Cate i Rosa.

La fallera Major de Torrent, Inma García Barat, i la Fallera Major Infantil, Irene Andreu Carratalà, han sigut les encarregades de fer lectura dels guanyadors en la nova seu de la Junta Local Fallera (carrer Bellido) davant de desenes de fallers que esperaven ansiosos conéixer el veredicte. Finalment, la falla de l’ermita torna a aconseguir l’or en la màxima categoria, després del triomf de Ángel de l’Alcazar l’any passat. Quant al premi d’Enginy i Gràcia, la falla Sant Valerià guanya per primera vegada este guardó en la secció especial, harmonitzant amb la primera vegada que planten en la categoria d’or per motiu del seu 30é aniversari. Per la seua banda, en la categoria d’or infantil la falla Ángel de l’Alcazar fa doblet i també aconseguix el premi d’Enginy i Gràcia.

 

En la categoria especial major el segon premi ha sigut per a Antonio Pardo (amb una proposta amb el segell dels germans García Ribas titulada “Falses Aparences”) i el tercer per a Ángel de l’Alcàsser (on les classes socials han donat el bronze a l’artista Pere Baenas). En la secció especial infantil, la plata se l’ha portat Antoni Pardo (sota el lema “Falles al cel”, de Javier Igualada) i el bronze per a la falla Sant Valerià amb una falla didàctica que ensenya el procés de creació d’una falla, obra de Diego Palacios.

 

En secció primera la guanyadora ha sigut avinguda, amb una suggeridora falla titulada “la Farga de Vulcà”, el segon premi per a Sant Roc i el tercer per a Reina Sofia. El d’Enginy Gràcia també se l’ha portat Avinguda, igual que el primer premi de secció primera infantil, gràcies al treball del seu artista Mario Gual. La plata ha sigut per a La Plaça  i el bronze per a Sant Roc. El premi d’Enginy i Gràcia infantil va ser per a Reina Sofia.

 

La falla Sedaví ha sigut la gran vencedora de la secció segona amb un doblet en major i infantil i al mateix temps el premi d’enginy i gràcia en infantils. El premi d’enginy i gràcia de la secció de plata ha sigut per a Cotxera. La resta de premiats en secció segona major són: carrer Benemèrita, segon i Cotxera, tercer. En secció segona, en infantils, el tercer premi ha sigut per a Avinguda Segon Tram, el segon Nicolás Andreu i el primer per a Sedaví.

 

La falla Pare Méndez ha sigut la gran vencedora de la secció tercera amb un doblet en major i infantil, amb una obra de l’artista Alberto Abril. Secció Tercera Major: 1- P. Mendez 2- Camí Reial 3- Parc de Trénor. Enginy i gràcia: Concòrdia. En Secció Tercera Infantils: 1- P. Méndez 2- Camí Reial 3- Parc de Trenor. Enginy i Gracia: Escultor Vicent Pallardó

 

L’Oficina de promoció i us del Valencià de l’Ajuntament de Torrent també atorga uns premis destinats a fomentar el correcte ús de la llengua i difondre-la en els cartells dels monuments. En els premis de 2012 ha guanyat la Falla Àngel de l’Alcazar (700 euros), el segon ha sigut per a Ramón i Cajal (500 euros) i el tercer premi per a la falla Camí Reial (300 euros).

 

Per la la seua part la falla Sant Roc organitza el premi de decorats de carrers que ha guanyat la falla Avinguda Segon Tram, que guanya per primera vegada en la història. El segon ha sigut per a Ramón i Cajal i 3r per a Lope de Rueda.

 

 

PREMIS DE FALLES 2012

 

Secció Especial majors:

1r Ramón y Cajal

2n Antoni Pardo

3r Àngel de l’Alcasser

Enginy i Gracia: Sant Valerià

 

Secció Especial Infantil:

1r Àngel de l’Alcàsser

2n Antonio Pardo

3r Sant Valerià

Enginy i Gracia: Àngel de l’Alcàsser

 

Secció Primera majors:

1r Avinguda

2n Sant Roc

3r Reina Sofia

Enginy i Gracia: Avinguda

 

Secció Primera infantil:

1r Avinguda

2n La Plaça

3r Sant Roc

Enginy i Gracia: Reina Sofia

 

Secció Segona majors:

1r Sedaví

2n Carrer Benemèrit

3r Cotxera

Enginy i Gràcia: Cotxera

 

Secció Segona infantil:

1r Sedaví

2n Nicolás Andreu

3r Segon Tram avinguda

Enginy i Gracia: Sedaví

 

Secció Tercera majors:

1r Pare Méndez

2n Camí Reial

3r Parc de Trénor

Enginy i Gracia: Plaça de la Concòrdia

 

Secció Tercera infantil:

1r Pare Méndez

2n Camí Reial

3r Parc de Trenor

Enginy i Gracia: Escultor Vicent Pallardó

 

Decorat de carrers:

1r Avinguda II Tram

2n Ramón y Cajal

3r Lope de Rueda

 

Promoció de l’ús del Valencià

1r Ángel de l’Alcàsser

2n Ramón y Cajal

3r Camí Reial

 

Premis Crítica Local

(atorgats pel periòdic L’Opinió de Torrent)

1r Camí Reial

2n Sant Valerià

3r Sant Gregori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter