Destacados

Presentació Premis de les Lletres Falleres

Ahir es van presentar el Premis de les Lletres Falleres.

Des de fa set anys, es convoquen diversos premis literaris que tenen com a objectiu la promoció dels llibrets de falla com a vehicles de difusió cultural, reconeixent tant l’esforç de les comissions que els publiquen com la d’aquells col·laboradors que participen amb els seus textos. Es tracta de premis que tenen una dotació econòmica important que va destinada tant a les comissions de falla com als autors, una ajuda interessant en els moments actuals.

A l’inicial Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta (des del 2005), convocat per l’Associació d’Estudis Fallers; s’han anat afegint el Premi Malva Alzira al millor  poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (des del 2007), convocat per la Falla Plaça de la Malva d’Alzira i l’Associació d’Estudis Fallers, i el Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d’un llibret de falla (des del 2010), convocat per la Falla el Mocador de Sagunt, L’Arxiu Camp de Morvedre i l’Associació d’Estudis Fallers. Enguany, com a novetat, s’incorpora el Premi Mestre Ortifus a la temàtica i portada d’un llibret de falla, convocat per la Falla Borrull-Socors i l’Associació d’Estudis Fallers, i comptem amb la col·laboració de la plataforma Malalt de Falles.

Enguany, en un nou impuls, tots estos guardons a la creació literària en les Falles i els seus llibrets es presenten amb un nom genèric, Premis de les Lletres Falleres, a fi de dotar de major difusió la convocatòria.

Els organitzadors volen així contribuir a reforçar el component cultural de la festa de les Falles, especialment en la vessant literària, en tots els seus formats: des de la poesia satírica o l’assaig, passant per l’article breu o la il·lustració de portada, fins al conjunt del llibret.

La plataforma Premi de les Lletres Falleres vol aprofitar també els recursos que oferixen Internet i les xarxes socials per a difondre estos guardons i incentivar la creativitat en els llibrets. Amb este objectiu, ha posat en marxa la pàgina web <www.lletresfalleres.org>, té una pàgina en Facebook (<facebook.com/lletresfalleres>), disposa de perfil en Twitter (<twitter.com/lletresfalleres>, amb l’adreça <@lletresfalleres>), i ha obert el cercle Lletres Falleres en Google+ (<gplus.to/LletresFalleres>).

Una nota destacable d’estos premis és que al llarg d’estos anys s’han implicat en el projecte diverses entitats i empreses que col·laboren en el patrocini. És el cas d’empreses com ara Editorial Denes, Editorial Carena, Bankia i Iogurt de Maduixa; de les entitats culturals Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Fundació Bancaixa Sagunt, Fundació Divina Pastora, l’associació L’Arxiu- Camp de Morvedre i la Federació de Falles Benicalap-Campanar, Escola Valenciana, o d’institucions com ara la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alzira, l’Ajuntament de Burjassot, l’Ajuntament de Mislata, l’Ajuntament de Paterna i l’Ajuntament de Sagunt.

presentació_PLF_02 presentació_PLF_01

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter