Destacados

COMUNICADO FALLA NA JORDANA: ARTISTAS 2011

Na Jordana comunica la contratación para la falla grande del artista Manuel Martín Huguet y del diseñador Sento Llobell. En cuanto a la falla infantil, Joan S. Blanch será el encargado de realizar el proyecto para el nuevo ejercicio.

Manuel Martín Huguet junt al dibuixant i dissenyador Sento Llobell seran els responsables de la realització de la falla que Na Jordana plantarà el 2011 a la plaça de Portal Nou. Amb esta aposta, la comissió tracta de recuperar aquella línia d’actuació que mamprengué durant el trienni 2000-2002 junt a Manuel Martín López (pare de l’artífex de la falla d’enguany) [i, de forma més puntual durant l’any 2005], que es caracteritzà pel bolc estètic cap a una figuració d’acord amb els temps que corren i per un concepte de falla plural, fruit del treball conjunt de diversos creadors.

Martín Huguet i Sento ja havien col·laborat en alguns projectes professionals conjunts, però, fins la data no havien tingut l’oportunitat de coincidir en l’elaboració de cap proposta fallera. La comissió del Carme els ha reunit enguany a fi de recuperar l’essència d’aquells monuments que l’il·lustrador realitzà junt al pare de l’artista per a la plaça de l’Ajuntament durant els anys 1986 i 1987. Llobell també havia estat responsable del disseny de la “intrafalla” de la instal·lació fallera Carme, t’estime sufragada per Na Jordana l’any 2005.

D’altra banda, l’artista Joan Blanch, serà el responsable de la realització de la falleta infantil del proper 2011. Triomfador en la secció Especial durant el propassat exercici, l’artista inicia enguany una nova etapa de col·laboració professional junt a Na Jordana, fent-se palesa d’esta manera l’admiració i el reconeixement que sempre han existit entre ambdues parts.

PER LA SEUA TRAJECTÒRIA CONEIXERÀS ELS NOSTRES ARTISTES:

MANUEL V. MARTÍN HUGUET
València, 1966

Des de ben menut col·labora amb son pare (Manolo Martín), tot i impregnat-se del saber fer de diferents mestres i artesans plàstics. Es titula com a enginyer tècnic industrial (1993) i compagina els seus estudis amb el treball al Taller, per a dotar-lo d’un perfil més tècnic. Arran del 1993 s“incorpora en cos i ànima al TALLER DE MANOLO MARTÍN, on crea i dirigix l’oficina tècnica. El 1994 n’assumix la gerència i co-dirigix l’excel·lent equip d“artesans i especialistes (escultors, pintors, fusters, manyans, modelistes, etc) que lidera son pare. El 1999 assumix també la gerència de CABALLO DE TROYA, societat per a la promoció internacional de les arts aplicades, integrada per un grup d“artesans de reconegut prestigi. El 2003 es llicència com a mestre artista faller i realitza diverses falles de categoria Primera A i Especial amb estètica renovada i poc convencional sufragades per comissions com: Bisbe Amigó-Conca (2005, 2006, 2007, 2008) o Malva-rosa-Ponz-Cavite (2006). Durat este període efectua a més nombrosos treballs artístics bé concebuts o dissenyats per consagrats artistes (Manolo Valdés, Mariscal, Miquel Navarro, Sigfrido Martín Begué, Chema Cobo …), bé realitzats amb disseny propi. L’esmentada producció abasta els més diversos sectors de les arts plàstiques [escenografies, exposicions, parcs temàtics i aquàtics, material d’atrezzo per a diversos esdeveniments, mobiliari de disseny, falles, etc]. Enumerem part dels treballs que abraça:

· Escenografies diverses al Teatro de la Zarzuela (Madrid), Teatro Arriaga (Bilbao), Palau de les Arts (València), Teatre de Mèrida, Teatre romà de Sagunt, etc.

· Muntatge de diverses exposicions en: Museo Reina Sofia (Madrid), IVAM (València), Museu de les Ciències Príncep Felipe (València), Museo de las Ciencias de Valladolid, sales CAM (València), Fundació Bancaixa, Fira de Barcelona, Fira de València, IFEMA (Madrid), Ministeri de Foment (Madrid), etc.

· Tematització en Terra Mítica (Benidorm), Parc Warner (Madrid), Parc d“Atraccions de Madrid, Lusoparques (Porto), Parc Gulliver (València), etc.

· Escultures i/o instal·lacions per a artistes com: Manolo Valdés, Mariscal, Miquel Navarro, Chema Cobo, Sigfrido Martín Begué, Carmen Calvo, Miralda, Francesc Torres, Cincona, Jean-Jacques Lebel, Joan Cardells, Ferran Martín, Pamen Pereira, Daniel Torres, Sento Llobell, Micharmut, etc.

VICENT J. LLOBELL BISBAL,” SENTO LLOBELL”
València, 1953

Historietista i il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts (1978), fou professor d“Anatomia a la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València. Però canvià les aules pel còmic i ha publicat en revistes com: Cairo, El Víbora, Bésame Mucho, Madriz o TBO. Els seus còmics i il·lustracions també s“han publicat en diversos mitjans com: Pequeño País, El Temps, El Independente, El Jueves o Efe Eme. La teòrica Francesca Lladó, en la seua classificació de dibuixants i guionistes contemporanis l’adscriu a la Nova escola valenciana junt a altres autors com: Mique Beltrán, Xavier Mariscal, Micharmut, i Daniel Torres.
Inquiet per naturalesa, no ha obviat la il·lustració publicitària i fins i tot el disseny innovador de falles [Plaça de l“Ajuntament de València, en els anys 1986 i 1987 o Na Jordana en el 2005]. Seu és també el disseny de la lúdica i gegantina estàtua del parc Gulliver que reposa en el Jardí del Túria de València. També ha conreat l“animació en La llegenda de la Meloseta.

JOAN S. BLANCH
València, 1965

Finalitzats els estudis de disseny industrial, realitza pràctiques de formació de postgrau al Centre de Documentació de Disseny de l“IMPIVA. Posteriorment crea l“empresa CÓDIGO DE IMAGEN, on es realitzen treballs d“estilisme en anuncis publicitaris per a televisió en la productora ESTUDIOS ANDRO. Realitza el muntatge i coordinació dels premis VALENCIA INNOVACIÓ en les edicions “89 i “90 per a l“IMPIVA.
Es trasllada a Conca on serà responsable de la imatge gràfica de la UNIVERSIDAD DE CASTILLA-LA MANCHA, en el CIDI [Centro de Investigaciones de la Imagen].
En 1991 torna a València, on, de mans de l“Ajuntament de València, rep la Menció d“Honor en l“especialitat de Disseny Gràfic de la BIENAL DE JÓVENES CREADORES DE LA EUROPA MEDITERRÁNEA. Per a l“Expo de Sevilla realitza dos projectes, un de l“IMPIVA de dissenyar i muntar el seu espai a l“edifici de la Comunitat Valenciana, i un altre de l“estudi de Jordi Ballester per al disseny i muntatge de l“espai de CANAL 9.
Des de sempre compagina els treballs de disseny gràfic i industrial per a organismes oficials i empreses privades.
Encara que des de 1985 pertany al Gremi Artesà d“Artistes Fallers, no serà fins a 1994 quan plante la seua primera falla.
Dèsset anys de treball en el sector són els que avalen la seua trajectòria professional, amb propostes que han estat sempre qualificades d“originals i didàctiques i que han tingut per clients a comissions com: Serrans-Plaça dels Furs, Progrés-Travessia del Teatre, Mossén Sorell-Corona, Mercat Central, L“Antiga, Exposició i actualment Na Jordana. Porta setze anys competint en la secció Especial Infantil, categoria dins la qual destaquen tres primers premis de secció (un dells a les fogueres d“Alacant), cinc primers premis d“Enginy i Gràcia, tres ninots indultats, dos premis als millors ninots de secció, i quatre figures indultades pel Gremi Artesà d“Artistes Fallers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter