Destacados

Maqueta y boceto Falla infantil Plaza Pintor Segrelles 2014, de Paco Mesado y Paco Burgos

Proyecto infantil de la Plaza del Pintor Segrelles.

BOCETO FALLA PLAZA PINTOR SEGRELLES

ARTISTA: PACO MESADO Y PACO BURGOS

Francisco Mesado Poveda, natural de Burriana, va començar a aprendre l’ofici en el taller d’un gran artista de la mateixa localitat, José Pascual «Pepet», qui va exercir una gran influència en la forma de concebre el monument, però va ser José Martínez Mollá qui definitivament va acabar de donar forma a l’estil de Mesado, amb el que va estar treballant huit exercicis. En l’última etapa amb Martínez Mollá, va començar a firmar falles infantils en solitari, sent la primera per a la comissió de Lope de Vega. De les 80 falles que porta plantades fins al moment ha aconseguit 78 premis, en 18 ocasions ha aconseguit el primer premi, en 13 ocasions el segon i en altres 13 ocasions el tercer, a la qual cosa cal afegir 32 premis d’Enginy i Gràcia, dels quals 9 primers, 8 segons i 7 tercers. Paco Burgos Piqueras, va nàixer en la ciutat de València. Faller dels peus al cap des de ben xicotet, sempre ha sentit passió pel mon de les falles, i en concret pel dels monuments fallers. Després d’estar col·laborant diversos anys amb Paco Mesado en el desenvolupament de falles en el seu taller de Moncada, enguany és la seua posada de llarg com a artífex d’una falla junt amb l’equip de Mesado, en este cas la sort ha tocat que siga de 4a secció. Enguany s’ha decidit a donar el pas i la falla que plantara en la nostra plaça és tota creació seua tant en el disseny com en l’escultura i pintura. Una producció que ens consta que li resta hores de descans. La força, les ganes i la il·lusió són les seues armes per a aconseguir un bon premi enguany. La falla Plaça Pintor Segrelles ha depositat la seua confiança en ell, i segur que no ens defraudara.

LEMA: T´IMAGINES?

La falla tracta sobre les situacions fantàstiques que es produïxen al posar avanços tecnològics i coses de la nostra època en èpoques antigues.
La part central de la falla es resol amb un mamut que s’afanya a servir menjar ràpid a una troglodita que es divertix amb un joguet assentada en la seua trompa.
En la part alta, com a remat, es veuen les tres caravel·les eixint de la terra, propulsades per motors a reacció i capitanejades per un jove Cristóbal Colom que assenyala la lluna com a destí, segons li marca el seu navegador.
Escena 1
Podem apreciar un compositor de l’època barroca que, en compte de compondre, es dedica a punxar música en un equip de discjokey.
Escena 2
El fotògraf antic abandona la seua màquina de fotos i es dedica a fotografiar els seus clients amb una táblet d’última generació, mentres el xiquet de comunió que es fotografia fa les seues maldats i el seu papà (un tipus peculiar) queda sorprés de la maquineta del fotògraf.
Escena 3
El jove faraó, ajudat per una serp cobra molt divertida que fa de capatàs, tracta d’encaixar el cap de l’esfinx que està elevada per una grua a motor de gran tonatge.
Escena 4
Podem veure la celebració d’un torneig en l’edat mitjana, on el rei i la reina es divertixen d’allò més veient com els cavallers que alliberen la disputa, cavalquen sobre dos motocicletes en compte de cavalls.
Escena 5
Tenim un diplodocus que a l’intentar menjar de la copa de l’arbre descobrix intrigat un niu els ous del qual són KINDER. Mentres el tiranosaure, seguint els bons costums, neta els seus esmolades dents amb dentífric.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter