Destacados

Experts en Belles Arts i filosofia valoraran els treballs de les comissions integrades en falles I+E

Román de la Calle i Pepe Miralles formaran part del comité d’experts crítics que avaluaran les obres. La valoració dels treballs formarà part d’una publicació amb la resta del dossier explicatiu i material gràfic, passades les falles.
A la presentació de la I i la E, celebrada divendres 1 de març al casal de la falla Lepanto, el grup de comissions no agrupades i sense
etiqueta, Falla Lepanto- Guillem de Castro, Falla Plaça Jesús, Falla Plaça la Mercé, Falla Borrull – Túria, Falla Borrull – Socors, Falla Murillo Palomar, Falla Castielfabib, han parlat de la filosofia que ha impulsat las seuas fallas, des del punt de vista de la innovació. Este grup es ve reunint periòdicament amb l’objectiu d’afegir valor al concurs de falles innovadores i experimentals que l’Ajuntament organitza i aportar propostes per recolzar estes projectes.

Els nostres treball es poden considerar com a diferents dins dels estereotips actuals, però sense perdre de vista l’essència de la festa; la crítica i la sàtira. Així, els diferents plantejaments que els artistes aporten tenen com intenció enriquir les falles des de la diversitat i amb una intencionalitat artística destacada.

I dins del nostre objectiu per afegir valor al concurs de falles experimentals i innovadores que l’Ajuntament organitza anualment hem contactat amb experts valencians molt qualificats i amb gran interés per les falles, per tal de valorar visual i conceptualment les nostres obres plantades este exercici. Així, Pepe Miralles, artista visual i professor de la Facultat de Belles arts de València, junt a Román de la Calle, catedràtic de la UV, filosofia, catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València i president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, i president honorari de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, membre del Consell Rector de I’Institut Valenciá d’Art Modern (IVAM).

L’objecte d’este comité de crítics experts no és fer una classificació numèrica dels nostres monuments i, competir pel rànquing de les falles més innovadores i experimentals. La proposta inclou una valoració de cada falla, argumentada i destacant els punts febles i forts. Dita documentació, junt als dossier que es presentaran per al concurs de l’Ajuntament i que els membres d’este comité valoraran prèviament, formaran part d’una publicació documental amb material gràfic dels nostres cadafals, que s’editarà després de falles.

D’altra banda, hem editat un recorregut per les nostres falles no agrupades i sense etiqueta, per tal de facilitar al visitant la localització dels projectes, de tal manera què, es podran situar en el mapa i facilitar més informació de cada obra. Esta ruta estarà disponible en format paper i en aplicació per a mòbil, amb informació de les comissions, els artistes i una breu explicació de la falla.

També es podrà trobar a www.fallesimese.com

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter