Destacados

Las fallas de sección primera de Gandia han presentado sus bocetos en “Una festa de primera”

Tal com es venia anunciant en les últimes setmanes, el dimecres dia 30 de gener s’ha  fet realitat per fi la il·lusió d’alguns fallers de Gandia, “Una festa de primera”. En el casal de la comissió de la Plaça del Mercat, passaven una mica més de les 21:00 amb un casal ple de gom a gom, es donava inici a l’acte de presentació d’esbossos de les comissions de primera categoria. En primer lloc i com a amfitrió donava una xicoteta explicació de l’acte, el president del Mercat, Javier García, el qual explicava com anaven a transcórrer els pròxims minuts.

“Aquesta festa no pretén cap de bestiar més que ser un avançament del que en pocs deu és podrà veure en plenitud en els nostres barris i una demostració que tot i ser una dels categories més disputades i amb major rivalitat no impedeix que sigam capaços d’aparcar aquesta sempre sana rivalitat i organitzar esdeveniments d’aquest tipus.”

En acabar Javier li va cedir el torn de paraula a José Payá president de la falla Plaça Sant Josep-Raval, en finalitzar este, li va donar pas a Luis Vidal president de la Falla Màrtirs, seguidament Pablo Laporta president de la falla Sagrada Família-Corea i per a finalitzar Bea, fallera del mercat ens expliquen quins són els seus projectes per al 2013.

José Payá en primer torn de paraula ens informa que cal destacar la continuïtat dels dos artistes de la falla Raval, Natxo Peiró i José Sanchis amb aquest 6 anys, falla infantil amb el lema: Història de la pintura i el monument major amb el lema: Raval by night.www.falles.som. Màrtirs contínua confiant en Roberto Cañada per a la infantil i fent un projecte sobre el tio de la porra, coincidint amb la declaració de bé d’interès cultural, amb el lema: “El tio de la porra menja pa i samorra!” amb una original sènia i la falla major, projecte d’Alfredo Baiona, amb aquest 3 anys confiant en ell, de lema: “D’Animals, animalades”. Seguidament a pres la paraula Pablo Laporta president de Corea per a explicar que enguany segueixen confiant en Erik Martínez per a la seua falla infantil perquè els agrada el seu estil, pintura, modelatge i acabat i enguany ens plantegen un passeig per “L’Orient” tal com resa els seus lema, amb una barca, drac, un samurái, la pólvora fins a tocar també la religió. En el monument major, enguany canvien d’artista faller i contracten a Venàncio Cimas, el qual els ofereix un projecte d’especial de València de la “Factoria Santaeulàlia”, porta com a lema: “Turisme a Gandia” i és un cotxe que arriba per les corbes de Sant Joan a Gandia per a fer turisme tant de mar com de muntanya i com el ben ha comentat, fins a ací puc llegir, que el meu delegat de falla no em permet més. I per a finalitzar a pres la paraula Bea, fallera del Mercat per a comentar-nos els dos projectes d’enguany, infantil obra de Víctor Giner, també va sobre l’orient i el lema és: “Sospir de Xina” el cos de la falla està basat en un temple xinés, tocant els temes com la música amb els seus instruments fins a, óssos panda i com a escena de l’exposició un avi pentinant a la seua néta mentre aquesta al mateix temps li fa els monyos de fallera a la seua nina. Per a la falla gran enguany a apostat i fort pels germans Minyana i amb el lema: “Maremàgnum pixaví” fa una comparació entre la societat de l’imperi romà i l’actual. Amb uns romans com a remat de la falla damunt d’una quadriga.

En acabar el torn d’intervencions les reines infantils de totes les comissions han destapat el mural que estaven els quatre esbossos tapats i de la mateixa manera i estirant la tela que ho cobrien les reines majors de les quatre falles han descobert els esbossos majors. S’ha convidat a un cava per a celebrar l’acte i brindar per l’èxit de l’exercici i el públic a pogut acostar-se a contemplar els diferents esbossos.

FALLA SANT JOSEP RAVAL

ARTISTA: JOSÉ SANCHIS

FALLA INFANTIL SANT JOSEP RAVAL

ARTISTA: NACHO PEIRO

FALLA MÀRTIRS

ARTISTA: ALFREDO BAYONA

FALLA INFANTIL MÀRTIRS

ARTISTA: ROBERTO CAÑADA

FALLA SAGRADA FAMILIA-COREA

ARTISTA: VENANCIO CIMAS

FALLA INFANTIL SAGRADA FAMILIA-COREA

ARTISTA: ERICK MARTÍNEZ

FALLA MERCAT

ARTISTA: GERMANS MIÑANA

FALLA INFANTIL MERCAT

ARTISTA: VICTOR GINER

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter