Destacados

La Torre de Torrent, protagonista en els projectes de Sant Valerià per a 2013

La falla Sant Valerià de Torrent va destapar els secrets millor guardats per a les pròximes falles: els seus monuments, que enguany giraran al voltant d’una estètica de conte i narraran els secrets millors guardats de la Torre, l’emblema per excel·lència de la ciutat en un monument infantil didàctic i ple de misteris per resoldre.

L’artista faller de Torrent, Oscar García, serà l’encarregat per tercer any de plantar en la demarcació i per segon consecutiu de plantar monument en secció especial per a Sant Valerià on el més destacat serà l’enginy i gràcia del monument que girarà al voltant dels contes tradicionals, però amb una visió actual sobre la crisi i les seues ramificacions. La falla porta per lema “No em contes contes” i està remata per un gran gegant a punt de despertar. La comissió l’any passat va celebrar el seu 30 aniversari i aconseguí el premi d’enginy i gràcia en la primera vegada que competia en secció especial.

 

Els secrets de la Torre en el monument infantil

La falla infantil de Sant Valerià és obra de l’artista de Sueca, Joan Martí, que després dels diversos premis aconseguits en falles de Cullera i Tavernes, aterra per primera vegada a Torrent amb un monument didàctic on el principal és que tant xiquets com majors coneguen la història de la seua ciutat i les curiositats del seu principal monument: la fortificació musulmana que es va restaurar en 2009 i que ha tret a la llum nombrosos secrets i misteris que podran endevinar tots aquells que visitenla falleta. En2013 la falla competirà en secció primera, l’any passat esta comissió va obtindre un tercer premi d’especial infantil.

Després d’una visita guiada per la Torre, el president de la Falla, Carlos Jordan,la Fallera Major, Vanessa Jareño i l’artista, Oscar García van presentar l’esboç davant dels assistents i posteriorment va ser l’artista infantil, Joan Martí, l’encarregat de explicar la falleta, junt ambla Fallera MajorInfantil, Ana Maria López i el president infantil, Adrian Marcilla.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter