Destacados

Compromís insta a la redacció d’un Pla Estratègic per a les falles

Comunicado:

Compromís per València  ha reaccionat a l’anunci realitzat pel portaveu del Consell Serafin Castellano  de mantindre la festivitat de Sant Josep per al 2013 instant a les parts implicades en la festa a treballar en la redacció d’un pla estratègic per a les falles. Una via que contemplen “com una alternativa sòlida a les imposicions fallides del PP”. El portaveu a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, considera que reculant en la decisió  de moure la festivitat per a 2013 el PP ha demostrat que “la decisió del president Fabra no comptava amb el consens social necessari ni entre les falles ni entre la resta de la ciutadania”.

Des de Compromís per València consideren que és moment d’instar a tots els agents implicats a bastir un camí consensuat per a “una redinamització de la festa  en les seues dimensions socials, culturals i econòmiques”. En eixe sentit apunten que seria desitjable que “el món faller en col·laboració amb les universitats valencianes i el Consell Social de la Ciutat  treballaren plegats en un Pla Estratègic que hauria de substituir l’actual improvisació del PP”.

Ribó considera que “cal mesurar veraçment l’impacte social , cultural i econòmic de la festa abans de plantejar qualsevol actuació” i apunta que l’objectiu hauria de ser aconseguir “que la nostra festa més important aconseguisca ser reconeguda a nivell internacional com el gran esdeveniment de València” front a “invents artificiosos i fallits” com el circuit urbà de Fórmula 1 o projectes futurs com el parc Ferrari  “amb els quals el PP demostra no haver aprés la lliçó”.

Al mes de març, el representant de Compromís al Consell Rector de JCF, Pere Fuset ja tractà de presentar una proposta similar per al seu debat. La proposta incloïa també posar en valor les activitats anteriors a la setmana fallera com la Crida, l’Exposició del Ninot o les Cavalcades i dignificar el Museu Faller ara sense consideració museística oficial. El regidor de festes, Francisco Lledó, va impedir llavors la seua votació al·legant que l’organisme mancava de competències.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter