Destacados

Els artistes Palacio i Serra tornen a Gandia de la mà de la Falla Beniopa

L’Associació Cultural Falla de Beniopa ha tornat a confiar de nou amb els artistes fallers Palacio i Serra perquè elaboren el monument major del present exercici, després d’un parèntesi de tres anys motivat pel fatídic incendi del seu taller a Oliva al novembre de 2010. Així, Palacio i Serra tornaran a plantar a la ciutat de Gandia a les falles de 2013.

Aquests artistes ja van confeccionar el monument major de Beniopa l’any 2010, guanyant el primer premi a la Secció Tercera i el ninot indultat de Gandia, i al 2009, obtenint el tercer premi a la mateixa secció. Cal destacar que Palacio i Serra han estat els únics artistes que, de moment, han aconseguit a Gandia durant sis anys consecutius el banderí a la millor falla de totes les seccions i el primer premi de la Secció Especial (des de 2005 fins 2010).

Per la seua banda, el monument infantil de la Falla de Beniopa de l’any 2013 corre a càrrec del tàndem format pels artistes Vicent Cabanilles i Pau Soler, els quals han obtés al 2012 el segon premi a la Secció Segona amb la Falla del Grau. Cabanilles ja va fer el monument infantil de Beniopa a l’any 2004 (segon premi de Tercera Secció i millor ninot de secció) i al 2005 (segon premi de Tercera Secció). Cal destacar que Vicent Cabanilles ha estat l’únic artista a Gandia que, a hores d’ara, ha guanyat el premi a la millor falla infantil de totes les seccions durant cinc anys seguits (de 2006 al 2010).

Tant Palacio i Serra, com Vicent Cabanilles i Pau Soler, van presentar els seus projectes de 2013 per a la Falla de Beniopa, amb les maquetes corresponents, durant el transcurs de la 3ª Festa de Benvinguda a l’Estiu, celebrada la nit del passat dissabte 30 de juny, a la plaça Major de Beniopa. La festa va incloure un sopar amb una “torrà” gegant i ball amb disc-mòbil.

Aquest acte també va servir per a realitzar el nomenament oficial dels següents càrrecs de l’Associació Cultural Falla de Beniopa per a l’any 2013: Lidia Miret Martínez (reina de la falla), Ana Ferrer Martí (reina del foc), Priscila Rodríguez Miret (reina de la festa), Brian Miret Rodríguez (president infantil), Rocío Cano Romero (reina de la falla infantil), Eva Catalá Bañuls (reina del foc infantil) i Sonia Miret Martínez (madrina infantil).

D’esquerra a dreta: Santi Tarrasó (president), Ana Ferrer (reina del foc), Priscila Rodríguez (reina de la festa), Lidia Miret (reina de la falla) i Luis Palacio (artista falla major)

D’esquerra a dreta: Sonia Miret (madrina infantil), Eva Catalá (reina del foc infantil), Brian Miret (president infantil), Pau Soler (artista falla infantil), Vicent Cabanilles (artista falla infantil) i Rocío Cano (reina de la falla infantil)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter