Destacados

Na Jordana ha presentado a los artistas encargados de hacer sus fallas 2013

La Falla Na Jordana ha presentado en su casal a los artistas que van a integrar el grupo creativo «Itaca» y que serán los encargados de hacer la falla grande 2013, así como a Joan S. Blanch, integrante del colectivo y autor de la falla infantil.

Pere Borrego, presidente de Na Jordana, ha ejercido de maestro de ceremonias y ha sido el encargado de ir presentando uno a uno a los integrantes del ilusionante proyecto que han conformado para afrontar el nuevo ejercicio. Un grupo creativo que todavía guarda sorpresas y que en próximas fechas desvelará importantes colaboraciones.

Comunicado:

«Aconseguits els objectius que esperava amb els seus monuments gran i infantil de 2012, considerats pels mitjans de comunicació, el públic en general i molts artistes fallers com dues propostes que passaran per dret propi a la història de les falles per la seua qualitat, enginy, crítica i experimentació amb matèries, volums i textures, NA JORDANA s’ha plantejat novament dur a terme dos projectes fallers per a 2013 ben distintius i que expressen plàsticament la seua peculiar forma de concebre la festa, una festa plural i destinada no únicament al món faller, sinó a tothom.

Amb esta premissa, una de les majors novetats del projecte serà el nexe d’unió entre la falla infantil i la gran, que es complementaran estèticament i temàticament, de manera que el cadafal dels menuts esdevindrà una escena més de l’altre.

Tal i com ocorregué l’any 2005, en què es constituí el col•lectiu “Records de l’Avenir” per dur a terme l’entranyable falla Carme, t’estime, enguany s’ha conformat el GRUP CREATIU ÍTACA, integrat per Joan Blanch (que a més d’autor de la falla infantil participarà activament en la concepció de la gran); Ramon Pla en el disseny artístic d’ambdós projectes; i pel que fa, estrictament, a la falla gran, Javier Álvarez Sala-Salinas, Sergio Penadés i altres artistes més que en estos moments volem mantindre en l’anonimat, en la realització; Jesús Català i Vicent Borrego, en l’elaboració del fil argumental i la coordinació de la part expositiva; José Vicente Llopis, en el disseny pirogràfic; i el president de la comissió, Pere Borrego, en la producció .

El fet de comptar amb un equip de realització que integra a experts professionals en la realització de falles pels quals la comissió sempre ha manifestat una gran admiració, ha il•lusionat a tots els fallers i falleres de Na Jordana, que al llarg de tot l’exercici treballaran i s’esforçaran per fer de la temàtica dels seus monuments el leit-motiv de la resta d’activitats culturals i socials que la comissió anirà proposant i elaborant.»

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter