Destacados

Sant Roc de Torrent i Arrancapins, guardonats amb el premi “Mestre Ortifus”

La falla Sant Roc de Torrent s’ha proclamat guanyadora del premi Mestre Ortifus a la millor portada mentre que el premi a la coherència temàtica d’un llibret ha recaido en la comissió Arrancapins.
Els Premis Mestre Ortifus naixen amb l’objecte de difondre la importància artística i els continguts del llibret faller i compten amb la col·laboració de la Fundació Divina Pastora i Carena Editors.
L’acte de lliurament ha coincidit amb la presentació del llibret de la falla Borrull-Socors, organitzadora dels premis conjuntament amb l’ADEF. La guanyadora a la millor portada, la falla Sant Roc, ha rebut 300 euros per a l’autor i 200 euros per a la comissió. Es va imposar a les falles finalistes: La Saleta, d’Aldaia; Plaza de Jesús, de València i La Malva, d’Alzira.

 

En la categoria de coherència en els continguts, els nominats eren les comissions falleres de Plaça del Forn d’Alzira, Plaza Cervantes de Paiporta, La Malva d’Alzira, Arrancapins de València, Sant Roc de Torrent i Mocador de Sagunt. El jurat ha decidit atorgar el premi a la comissió Arrancapins de València, dotat amb 300 euros per a la comissió i 200 euros per al coordinador o equip de coordinació dels continguts.
El jurat ha estat compost per especialistes del còmic, l’humor gràfic i els mitjans de comunicació. Presidit per l’humorista gràfic Antonio Ortiz Fuster, Ortifus, ha comptat amb la col·laboració de Luis de Bago, gerent de la Fundació Divina Pastora; els periodistes Ángeles Hernández i Joan Castelló; el dibuixant i guanyador del Premi Nacional de Còmic i dos premis Goya per “Arrugues”, Paco Roca; Julia Silla, Julieta *XLF, dissenyadora i grafitera; Marcos Gonzalo, de Carena Editors, i com a secretària Aida Valero, fallera de la comissió Borrull Socors. Després de les deliberacions, tots els membres del jurat han coincidit a destacar l’esforç col·lectiu per part de les comissions per a editar uns *llibrets de qualitat.

A l’acte han assistit la fallera major de la comissió Laura Galindo, acompanyada pel president Pepo Moreno, que han rebut als col·laboradors de la publicació d’aquest exercici de la falla Borrull Socors.
La comissió Borrull Socors ha agraït a l’Orfeó Valencià Navarro Reverter la cessió de les instal·lacions per poder presentar este llibret, que significa l’inici d’una tetralogía (quatre anys inspirats en Wagner), a través del lliurament al president de l’Orfeó d’un dels llibrets.

Col·laboradors

Des de 1989, Carena Editors enfoca el seu projecte editorial a difondre els costums, el folklore, la història, la geografia, la cuina i les arts valencianes des de la seua seu en el carrer Xiva de València o a través de la seua pàgina web www.carenaeditors.com

La Fundació Divina Pastora, www.divinapastora.com/fundacion, és una organització sense ànim de lucre que té com objectiu prestar atenció a persones amb alt risc d’exclusió social i orientada a la promoció d’obres socials, benèfiques, medique-sanitàries i de protecció de la salut. Des de Divina Pastora es fomenta també la col·laboració amb distintes entitats per impulsar la formació i informació en àmbits educatiu, esportiu, mediambiental, de protecció de l’art i la cultura, amb especial atenció a la prevenció d’accidents, fomentant la docència la formació i la investigació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter