Destacados

156 treballs, 92 autors i prop de 60 comissions de tota la Comunitat Valenciana participen en els Premis de les Lletres Falleres

Al llarg del mes de febrer, les falles s’afanyen a rematar els seus llibrets. Un any més, el treball conjunt de les comissions falleres i els seus col·laboradors literaris i plàstics contribuïx a la promoció de la literatura en valencià i a la consideració dels llibrets de falla com a vehicles de difusió cultural.

 

Reconéixer eixe esforç editorial és l’objectiu dels Premis de les Lletres Falleres en els seus diversos apartats (Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de l’Horta, Premi Malva-Alzira a la millor poesia satírica d’un llibret, Premi Mocador-Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular, Premi Mestre Ortifus a la temàtica i portada d’un llibret de falla i #plf12 a un text satiricofaller breu).

En l’edició d’enguany, en què els premis s’han presentat per primera vegada amb esta marca conjunta, l’elevada participació en els diversos apartats ha avalat l’interés de la convocatòria. En total han participat 156 treballs, presentats per 92 autors i prop de 60 comissions de totala Comunitat Valenciana(la ciutat de València, l’Horta,la RiberaAlta,la RiberaBaixa,la Saforo el Camp de Morvedre, entre d’altres). A més, cal destacar els més de 500 textos satiricofallers breus que han participat en els premis a través de les xarxes socials.

En les pròxims setmanes aniran fent-se públics els noms dels guanyadors. La primera cita, el dimecres 8 de febrer, serà l’entrega del premi Malva-Alzira a la millor poesia satírica

Els organitzadors dels Premis de les Lletres Falleres volen agrair als participants la seua implicació en este projecte, que vol reforçar el component cultural i literari de la festa de les Falles, en tots els seus formats: des de la poesia satírica o l’assaig, passant per l’article breu o la il·lustració de portada, fins al conjunt del llibret.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter