Destacados

Els Premis de les Lletres Falleres entren en la recta final

El pròxim 31 de gener acaba el termini de presentació. En conjunt, els premis repartixen 3.400 euros.

Amb l’inici de l’any, els Premis de les Lletres Falleres entren en la recta final. El pròxim 31 de gener acaba el termini de presentació a estos premis als millors articles, poemes satírics, assajos i portades de llibrets de falla. Així, s’inclouen:

el Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta
el Premi Malva-Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana
els Premis Mocador i Emili Llueca al millor assaig sobre falles i cultura popular valenciana publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana i del Camp de Morvedre
el Premi Mestre Ortifus per a destacar la coherència en el llibret a l’hora de tractar el tema de la falla tant en els continguts com en la portada d’un llibret de la Comunitat Valenciana.
A més, en les xarxes socials es desenrotlla el Premi #plf12 al millor text saticofaller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+.

L’Associació d’Estudis Fallers i les comissions falleres la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València, amb la col•laboració de la plataforma Malalt de Falles han impulsat enguany la convocatòria conjunta de la primera edició dels Premis de les Lletres Falleres per contribuir a la promoció del llibret de falla com a vehicle de difusió cultural. Els jurats dels Premis de les Lletres Falleres estan formats per persones vinculades a la festa de les Falles i a altres camps de la cultura i la creació. Un exemple el trobem en el premi Mestre Ortifus, que reunix en el jurat persones rellevants en el món de la il•lustració com ara el mateix humorista gràfic Ortifus o  l’il•lustrador Paco Roca (candidat als premis Goya).

En conjunt, els Premis de les Lletres Falleres repartixen 3.400 euros i tenen el patrocini d’entitat i empreses com ara la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alzira, Ajuntament de Burjassot, l’Ajuntament de Mislata, l’Ajuntament de Paterna, l’Ajuntament de Sagunt, l’Editorial Denes, l’Editorial Carena, Bankia, Iogurt de Maduixa, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, la Fundació Bancaixa Sagunt, la Fundació Divina Pastora, L’Arxiu-Camp de Morvedre, la Federació de Falles Benicalap-Campanar i Escola Valenciana.

Tota la informació sobre els Premis de les Lletres Falleres es pot consultar en la pàgina web <www.lletresfalleres.org>.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter