Destacados

Convocats els premis literaris als llibrets de falla

Obert el termini de presentación als premis Soler i Godes, Malva i Mocador

El dimarts 16 de novembre es va obrir el termini per a participar en estos premis, que tenen com a objectiu la promoció dels llibrets de falla com a vehicles de difusió cultural, reconeixent tant l’esforç de les comissions que els publiquen com la d’aquells col·laboradors que participen amb els seus textos, amb una quantitat total de 2.400 euros

Amb la convocatòria d’estos premis, els organitzadors volen contribuir a reforçar el component cultural de la festa de les Falles, especialment en la vessant literària, en tots els seus formats: poesia satírica, assaig i article breu.

El cartell de premis literaris als llibrets de falla està format pels guardons següents:

Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers amb el patrocini de l’editorial Denes, destinat al millor article de temàtica relacionada amb les Falles publicat en un llibret gran o infantil de qualsevol comissió de falla de la comarca de l’Horta.

El premi està dotat amb 600 euros, dividits en 300 euros per a l’autor o autors de l’article i 300 per a la comissió de falla que el publique en el seu llibret, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament. Els articles han d’estar redactats en valencià, ser originals, tindre una extensió màxima de 8.000 caràcters (espais inclosos) i publicar-se en un llibret de qualsevol comissió de falla de la ciutat de València i de la resta de la comarca de l’Horta del 2011.

El límit d’admissió són les 00.00 hores del dia 1 de febrer de 2011 i els articles s’han d’enviar a l’adreça <info@estudisfallers.org>.

Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, convocat conjuntament per la Falla Plaça de la Malva d’Alzira i l’Associació d’Estudis Fallers, amb el patrocini de les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Alzira, i la col·laboració de Bancaixa i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Els poemes han de ser originals i escrits en valencià, amb una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50, i publicar-se en un llibret de qualsevol comissió de falla de la Comunitat Valenciana del 2011. S’admetran també fragments de les explicacions en vers dels monuments fallers sempre que tinga significació pròpia. El premi està dotat amb 600 euros, dividits en 300 euros per a l’autor o autors del poema i 300 per a la comissió de la falla que el publica en el seu llibret, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament.

El límit d’admissió són les 00.00 hores del dia 1 de febrer de 2011 i els poemes s’han d’enviar a l’adreça <info@fallamalva.com>.

Premis Mocador i Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d’un llibret de falla (des del 2010), convocat conjuntament per la Falla el Mocador de Sagunt, L’Arxiu Camp de Morvedre i l’Associació d’Estudis Fallers, amb el patrocini del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, i la col·laboració de la Fundació Bancaixa de Sagunt i Iogurt de Maduixa. Publicitat Creativa.

Els assajos han de ser originals, estar escrits en valencià, tractar qualsevol tema relacionat amb les Falles i la cultura popular valenciana, amb una extensió mínima de 8.000 caràcters (espais inclosos), i publicar-se en un llibret de falla del 2011. La dotació del Premi Mocador és de 800 euros, dividits en 400 euros per a l’autor o autors de l’assaig i 400 euros per a la comissió de falla de la Comunitat Valenciana que el publica en el seu llibret, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament. El premi comarcal Emili Llueca, destinat a les comissions falleres del Cap de Morvedre, està dotat amb 600 euros, dividits en 300 euros per a l’autor o autors de l’assaig i 300 euros per a la comissió de la falla que el publica en el seu llibret, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament.

El límit d’admissió seran les 00.00 hores del dia 13 de febrer de 2011 i els originals s’han d’enviar a l’adreça <premi@elmocador.es>.

Tota la informació i les bases dels premis Soler i Godes, Malva i Mocador es poden consultar en l’adreça:

http://estudisfallers.fallas.com/Premis.htm

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter