Destacados

«LA FRUTA PROHIBIDA» DE ALMIRANTE CADARSO- CONDE ALTEA

La página web de la Falla Almirante Cadarso-Conde Altea ha publicado el argumento de «La fruta prohibida», la ambiciosa falla que está realizando el artista Manuel Algarra, y de la que ya se puede contemplar alguna fotografía.

Almirante Cadarso-Conde Altea está volcada con su proyecto 2011, y prueba de ello es el seguimiento que están realizando desde la página web, y de la que aconsejamos su visita: http://fallaalmirantecadarso.fallas.com

Argumento de «La fruta prohibida»:

Deu qui tot ho sap,  poc  podia imaginar quan creà a l’home, que el príncip de la creació li eixiria “granota”.

En molt bona voluntat li oferí el paraís i una companyera bonorra per ad ell a soletes. Adan i Eva ho tenien tot a l’alcanç de la mà: més barat que un chino, pero ben fet. La naturalea sancera  estava a la seua disposició i podien gaudir en salut dels seus bens eternament, a canvi de no fer preguntes i  de posar nom a tots els animals. Pero açò en quatre temps, per les vesprades, després de la sesta estava fet.

YAHVÉ  sols els va impondre una prohibició, menjar de l’arbre de la ciència del be i del mal,” l’arbre del coneiximent i la sapiència”, baix pena de ser castigats en la mort.

En ADAN  pensà que no tindria problemes, perque pagà la broma al novell i el va fer més simple i bambau que l’ansa d’una botija de paper. Adan en un poc se sexe, cervesa i molt de fútbol “tan content”.  Pero EVA li ixqué més espavilada; quan el pare etern la creà, a Adan no li donà temps a pensar res perque ella ya ho duya pensat.

El diable, un cendrós resentit, que té més disfrassos que “Mortadelo”, es presentà dalt del mentat  arbret abillat de serp. Un disfràs, que encara que sense  mànegues,  a Satanàs li pareixia  més adeqüat per a l’ocasió que el d’Ornitorrinc, per tindre este un nom impronunciable per aos francesos “Ognitoguinggc” i una image poc séria.

Entenent que Adan era un bambau, Lucifer va decidir tentar a Eva prometent-li que si menjaven de la fruta prohibida (que eren vulgars i corrents pomes, que dit siga de pas, molta imaginació no és que li posara Jehovà ) sabria tant com Deu i per tant serien totpoderosos.

Eva veent que ya no li faria falta llegir el “Hola” per a estar al dia dels fills secrets dels àngels o si este o aquell ixen de l’armari, li pegà un mòs a la poma i després li la oferí a l’apanollat d’Adan, qui menjà sense pensar-ho, com era normal.

I clar, fins ahí podríem arribar.  El gran cap s’enfadà tant que, encara que els perdonà la vida, els castigà despedint-los del paraís (aprofitant la reforma laboral) sense indemnisació i perdent tots els seus privilegis de fills de papà.

A Adan li donà igual, perque s’estava quedant sense noms per als animals i a soles se li ocorrien borinotades com Nyu, Yac, Chow Chow, Mosca collonera o escarabat pilotiller.

Lo cert és que BELZEBÚ no va mentir i des de que menjaren la fruta prohibida, Adan i Eva, no han parat de… ¿dependre?… ¿progressar?…això sí, cada vegada són més poderosos.

Poc a poc van adaptant la naturalea, en prudència i respecte, als seus desijos i necessitats. Viuen en un paraís urbà de la seua creació, millor dotat que el fallit original, a on se respira felicitat brollandt del càlit asfalt. Transformen les defectuoses espècies animals i vegetals al seu gust i en bon criteri eliminen les menys acertades o obsoletes. Perfeccionen ses mal disenyats cosos en cirugia, han deprés a fer-se gobernar sàbiament per líders capaços, que velen pel be comú. I han conseguit crear inteligència artificial, que pensa per ells estalviant-lis esforços mentals innecessaris.

És cert que la resentida naturalea els importuna i en un evident complex d’inferioritat, gosa amenaçar-los ridículament en un infern d’opereta a base de trucs barats: ventets, tremolonets de terra, tormentetes vàries, foraets en el cel, montanyetes rotant, calorets en novembre i precioses nevadetes en març. Pero no n’hi ha que preocupar-se pel batisto, tot està controlat, ya se li passarà.

Eva i Adan, mentres, alvancen imparables cap a la tentació de voler ser Deu…. I per això cada vegada s’allunten de ser Humans.

014-May

IMG_7952

FOTOS DE JOAN VICENTE RAMÍREZ

eva

mj04

mj05

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter