Destacados

BOCETO FALLA TRES FORQUES-CUENCA-PÉREZ GALDÓS

FALLA TRES FORQUES-CUENCA-PÉREZ GALDÓS

ARTISTA: JOSÉ JARAUTA NAVAJAS

LEMA: PER A FALLOS, EL JURAT!

www.fallatresforques.com

10. TFGran2011

«Per a fallos… ¡El Jurat!» es una paròdia, sobre les comissions falleres i la seua busqueda, coste el que coste, dels «palets» de falla.

Ser jurat de falla es un treball molt complicat i siga qual siga el resultat, hi hauran descontents. Les comissions «acostumades» a guanyar, si no guanyen, mal, si guanyen els de sempre, les atres… mal. Sembla normal, en qualsevol concurs i més si t’has gastat tot el que tens en ser el millor, tenint en conter la gran varietat d’estils, de formes, tonos, pintures…en falles iguals, repetides, calcades (inclús), la llavor de tres homes- o dones… ¡inclús mixtes i tot!- sense pietat, es més que complicada, i més si cal si les falles… se lo possem més complicat en les nostres tretes o «treballs» fora de lo que deuria de ser el monument i res més.

Fem treballs de jardinería versallesca, omplint de canyars i pedregals els cadafals. Ens federem en «penyes ingenioses», omplint el maleter del taxi de pernils, insignies, llibrets, fotos dedicades… i més coses que no se poden dir… i després de tot això, ¿volem que els jurats repartixquen justícia? ¿quina justicia? La que ens fa guanyadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter