Destacados

Torrent plantarà en 2011 la primera falla municipal participativa

Per primera vegada en la història es crea una falla municipal en la que els veïns de la ciutat crearan el guió i dissenyaran les escenes de les bases del monument: Una falla feta per i per a torrentins

Les xarxes socials que Junta Local posa a la disposició dels ciutadans recopilaran una pluja d’idees que serviran per a la creació del monument

Alguna vegada has pensat en fer una falla? Has imaginat participar en la idea i guió d’un monument faller? Doncs, els veïns de Torrent estan d’enhorabona, perquè per primera vegada en la història de les festes, els ciutadans podran participar en la creació de la Falla Municipal de 2011.

Junta Local Fallera de Torrent posa en marxa “Pintant Torrent”, es tracta d’un conjunt de xarxes socials en Internet (blog, facebook i twitter) a on el que els ciutadans de Torrent podran donar, a partir de hui, les seues idees i crear el guió del monument faller de l’Ajuntament per a les pròximes festes josefines.

A la seua vegada Junta Local es possarà en contacte entre les diverses associacions de la ciutat per a que tots puguen participar en esta idea.

Des de el màxim ens festiu de la ciutat es recolza la voluntat participativa i enriquidora amb la que es pretén involucrar al teixit social i associatiu de la ciutat, per a que els propis ciutadans plantegen la seua visió sobre la ciutat i sobre el món.

Així és com, per primera vegada en la historia de les falles, un monument serà creat pels propis ciutadans siguen o no fallers, ja que les seus idees i la seua voluntat es transformarà en ninots el pròxim mes de març.

Els torrentins fan la seua falla

De manera que qualsevol persona que estiga interessada en col·laborar en les escenes de les bases, en la crítica o en algun sketch en el que es reflexe la essència de Torrent, a soles ha de posar-se en contacte a través d’este blog interactiu (http://pintanttorrent.wordpress.com) , a través del correu electrònic (comunicacion@fallasdetorrent.com) o a través del grup de facebook.

Paral·lelament, Junta Local seguirà l’evolució de la falla municipal, a través del mateix blog, de manera que tots els interessats podran seguir, pas a pas, la construcció d’este monument faller i comprovar, en primera instància, el procés de modelatge, pintura i acabat. Fins i tots, el toc de gràcia, que en este cas es tracta de les idees i guions que crearan els propis torrentins interessats.

Per la seua banda Junta Local organitzarà activitats participatives a peu de falla durant la setmana del 15 al 19 de març per a que tots els ciutadans de Torrent senten com a pròpia esta falla que és de tots els torrentins. Activitats cultural i lúdiques formen part d’esta iniciativa anomenada: “Pintant Torrent.”

Tornar als orígens

Amb esta original iniciativa també es pretén reflexionar sobre l’origen de la pròpia festa, quan en el canvi a la primavera els veïns de Torrent cremaven els trastos vells i feien crítiques amb ninots, tradicionalment coneguts com “Pallassos” . Estos ninots de palla feien crítiques al·lusives a veïns del barri i eren precisament construïts pels ciutadans de Torrent del segle XIX. Com bé documentava el Cronista Vicent Beguer i Esteve, es tractava de les primeres escultures de foc fetes pels torrentins, artistes anònims que van posar la primera pedra de les festes actuals.

Partint d’esta idea, Junta Local Fallera vol tornar a que els propis torrentins de a peu prenen la paraula i donen les seues idees per a construir el monument de 2011.Les festes de les Falles són de TOTS, siguen o no fallers, per això des de Junta Local es continua la política de proximitat al faller i també al ciutadà per a fer, entre tots, mes grans les festes falleres amb idees tan creatives i participatives com esta.

pintanttorrent


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter