Destacados

Ninots indultats y mejores de sección de la Exposición de las Fallas de Torrent 2015

El compte enrere fallera ja ha començat. Torrent ja coneix els dos ninots que se salvaran del foc el proper 19 de març. La falla Avinguda torna a indultar el seu ninot major, per tercer any consecutiu, gràcies al treball de l’artista Mario Gual, que revalida el premi amb el seu «tango de la mort», una proposta amb risc, sàtira i color per al monument que porta per lema «rumba, samba, mambo.» Per la seua banda, el ninot indultat infantil va anar a parar a la Nicolau Andreu, que no aconseguia indultar una figura infantil des de 1987. L’obra, de Sergio Alcañiz, forma part de la falla “Compta un conte, compta- contes” i suma el primer indult d’aquest jove artista al seu palmarès.

L’exposició del Ninot es troba dins de l’entorn de l’EMAT, on està ubicada l’exposició «Arxiu gràfic i documental de la Junta Local Fallera», on es mostra un repàs per la història de les falles de la capital de l’Horta Sud dividides en: falles de Paper, falles en Fotogrames, falles al carrer i falles de seda (evolució del vestit de valenciana i influència de la figura de la Fallera Major de Torrent).

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, i les Falleres Majors de Torrent, Ester Veguer i Maria Bartual, van felicitar els representants de les comissions premiades i es van fotografiar amb les obres guanyadores. L’exposició estarà oberta fins al pròxim 14 de març a l’EMAT (4a planta edifici METRO, Av. Vedat, 103). Horari: de 10.30 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. De dilluns a diumenge.

La resta de ninots premiats en cada secció van ser:

Ninots Infantils

Secció Especial: Lope de Rueda, de Jose Luis Platero

Secció Primera: Sant Roc, de Sergio Alcañíz

Secció Segona: Nicolás Andreu, de Sergio Alcañiz (NINOT INDULTAT)

Secció Tercera: Carrer Benemèrita, de Javi Igualada

Ninots Grans

Secció Especial: Avinguda, de Mario Gual (NINOT INDULTAT)

Secció Primera: Sant Valerià, d’Óscar García

Secció Segona: Carrer Benemèrita, de Pepe Benavent

Secció Tercera: Camí Reial, de Juane Cortell

Maquetes:

1: Ramón i Cajal.

2: Antoni Pardo.

3: Sant Roc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter