Destacados

La Falla Plaça Prado ha presentat els esbossos de Palacio i Serra i Erik Martínez

La Falla Plaça Prado, de la secció especial de Gandia, presentà el passat dissabte públicament els esbossos dels que seran els dos monuments, major i infantil, amb els que esta falla gandiana competirà enguany de nou en la secció especial. Dos projectes que, segons apunten des de la comissió, els poden dur a “consolidar els èxits en la Secció Especial” sobretot per dues raons: són, apuntaven des del Prado, dos projectes madurs de dos artistes consolidats i suposen una volta de fulla més en dos temes habituals de les escenes falleres però tractats de manera diferent: l’òpera, en el cas del monument major, i els carnavals de Venècia, en el cas de la falla infantil.

El monument major suposa el retorn al Prado i a la secció Especial dels artistes Palacio i Serra, amb un projecte en línia del que la falla va signar fa tres exercicis, i que el foc devorà en el taller dels artistes. Sota el lema ‘Cantar i no pagar’, el monument abordarà l’actualitat municipal i farà un repàs al món de l’òpera, del que parteix la màgia del monument.

Erik Martínez Moncho repeteix en el monument infantil amb una falla que durà per lema ‘Joc de màscares’, on farà una volta de fulla als carnavals de Venècia amb l’estil peculiar d’este artista de Cullera, que ha encisat els darrers anys amb una forma molt personal de tractar els temes, els rostres dels ninots i els colors, entre d’altres.

El president de la comissió, Juan Martí Fuster, s’ha mostrat “convençut de les grans possibilitats d’estos monuments que presentem públicament”, tot i que “no confiat, perquè amb el canvi de seccions enguany tindrem una competició sana en Especial”. Una competició on Juan Martí diu “anar a per totes, i prova d’això són estos esbossos fets públics”.

A l’acte de presentació dels esbossos acudiren els fallers de la comissió, nombrosos fallers de Gandia i les reines de la comissió, María Aparisi Abad i Berta Morant Cuquerella, que, acompanyades pel president i el president Infantil, Ignasi Morant Cuquerella, foren les encarregades de destapar els esbossos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter