Destacados

Quartes Xarrades de Cultura de la falla Pere Cabanes-Joan XXIII: Historia de las Fallas en el siglo XIX‏

L’11 de novembre, a les 20:30 hs, al nostre casal es va celebrar “Un passeig per les Falles… del segle XIX.» a càrrec de Josep-Lluís MARÍN GARCÍA, filòleg, i Javier MOZAS HERNANDO, arxiver i documentalista, ambdós membres de l’Associació d’Estudis Fallers, que ens mostraren com: «Al llarg del segle XIX, les Falles, nascudes com un festeig de carrer reduït a la vespra de Sant Josep, comencen un ascens gradual que les durà a convertirse, ja en el segle XX, en la festa major de la ciutat de València. De ser una celebració mal vista pel poder, les Falles passaran a rebre el vistiplau de les autoritats, que desplegaran una estratègia de control del festeig popular mitjançant la instauració de premis que transformarà l’organització de la festa i la construcció de les falles.»

DSC_7132 DSC_7133 DSC_7134 DSC_7136 DSC_7139 DSC_7141 DSC_7142 DSC_7143 DSC_7145 DSC_7147

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter