Destacados

Entregat el Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta

El dimecres 2 de març es va fer entrega del Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, que en la setena edició ha recaigut en el treball “Falles valencianes, populars i combatives”, d’Andreu Ginés Sánchez, publicat en el llibret de la Falla Arrancapins de la ciutat de València.

L’autor va rebre el seu premi de 300 euros i un diploma fet per l’artista faller Víctor Valero. Per la seua part, la Falla Arrancapins va arreplegar el seu premi de 300 euros i un estendard obra dels artistes fallers Marisa Falcó i Paco Pellicer (Fet d’Encàrrec).

L’article premiat fa un repàs de la història recent de les Falles Populars i Combatives, una proposta de festa autogestionada fruit del treball conjunt de diversos col·lectius de la ciutat de València, que es planteja com una alternativa a les falles oficials.

L’autor de l’article guardonat, Andreu Ginés Sànchez (València, 1978), és doctor en història per la Universitat Pompeu Fabra, guanyador del XXV Premi Ferran Soldevila de Biografies, Memòries i Estudis Històrics, i secretari de la revista Recerques. Història, Economia i Cultura

El Premi Enric Soler i Godes, dotat amb 600 euros, està convocat per l’Associació d’Estudis Fallers i patrocinat per l’editorial valenciana Denes. L’objectiu és reconéixer l’esforç editorial de les comissions de falla i el treball dels autors que obrin les pàgines dels llibrets a articles diversos de creació, estudi i reflexió al voltant de la festa de les Falles. Els articles presentats en esta setena edició es publicaran en els llibrets de falla de diverses comissions de la comarca de l’Horta.

El jurat de la setena edició del Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, ha estat integrat per Toni Cano, periodista; Vicenta Llorca, mestra i escriptora; Javier Mozas, arxiver i documentalista, i Pasqual Molina, metge, actuant com a secretari sense vot José Martínez Tormo en representació de l’Associació d’Estudis Fallers.

soler i godes

D’esquerra a dreta, Gil Manuel Hernández, president de l’ADEF; l’autor guanyador, Andreu Ginés; el representant de la Falla Arrancapins, Josep Antoni Collado, i Joan Castelló, membre de l’ADEF.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter