Destacados

PRESENTACIÓN LLIBRET 2010 FALLA BORRULL-DR PESET CERVERA

La falla Borrull Dr Peset Cervera presenta el 3 de marzo a las 20 horas, el seu llibret a l’Hotel Chill Art Jardín Botánico del carrer Dr Peset Cervera, 6 de València. http://www.hoteljardinbotanico.com/

La falla Borrull-Dr. Peset Cervera presentarà dimecres que ve, 3 de març, el seu llibret 2010. L’acte de presentació se celebrarà a les 20:00 h. en l’hotel Chill Art Jardí Botànic de València. Prèviament, (19:00 h.) tindrà lloc la inauguració del concurs exposició fotogràfic Nou Botànic, que per a acostar-la al casal es trasllada des de la sala d’exposicions del Jardí Botànic de València.

El tema del llibret d’enguany és Res no és que el pareix, lema triat per la falla per a tot l’ exercici. Entorn d’esta temàtica, el llibret es divideix en quatre parts: Lo nostre, Teixit associatiu, Crítica Fallera i 69ari.

Lo nostre arreplega tota la informació referent a la comissió i a l’explicació en vers de les nostres falles: saluda del President i de les Falleres Majors, composició de la directiva, pla d’activitats, explicació i esbós de les falles, entre altra informació.

Les falles són les associacions que formen el teixit de la societat valenciana?. Sota esta pregunta naix la part Teixit associatiu en el qual es poden llegir articles sobre les ONGs Payasospital i AIXEC; sobre voluntariat cultural, sobre la Mare de Déu dels Innocents i Desemperats, entre uns altres.

Les falles, sens dubte, són crítica, per això, enguany el llibret compta amb un apartat dedicat a la crítica fallera que engloba diferents articles: una evolució sobre el treball dels artistes fallers; una entrevista a Ignacio Guillén, responsable del projecte On & On de la Universitat Politècnica de València en el qual ofereix algunes claus perquè les falles siguen més sostenibles, així com una anàlisi de la crítica fallera.

Finalment, el 69nari, 69 aniversari, ofereix un recorregut per la història de la falla Borrull-Dr. Peset Cervera a través de les fotos de totes les Falleres Majors de la comissió, les portades dels llibrets i del testimoniatge dels fundadors de la falla. Així com les investigacions en l’arxiu municipal. Perquè esperar als 100…

Per segon any consecutiu, la comissió ha presentat el llibret als Premis Lo Rat Penat i els atorgats per la Generalitat per a la promoció de l’ús del valencià. En este últim en l’edició 2009, la falla va obtenir el vuitè premi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter