Destacados

La Falla Baja-Mesón de Morella presenta los proyectos de Jordi Fresquet y Vicente Espeleta

Ahir, a boqueta nit, va tindre lloc la presentació de projectes d’una d’aquestes comissions il·lustres que conten la història de les falles del Cap i Casal, la del carrer de Baix- M. de Morella. A l’interior d’un dels pocs casals que mantenen el sabor antic i de barri, es donaren a conèixer els esbossos de les falles infantil i major per al 2019 de mans dels seus representants descobrint alhora una renaixença i un projecte solidari.

Foren la fallera major infantil, Isabel Guillamon Contell i el president infantil Jordi Romeu Teruel els que descobriren l’esbós de la falla infantil que plantarà l’artista Vicente Espeleta, que repeteix amb la comissió després de la bona sintonia que artista i comissió quallaren l’any anterior. “Verdader o fals” buscarà la participació dels més menuts a través de l’ambientació i el tema oriental.

Seguidament va correspondre el torn a la Fallera Major Carla Pastor Eslava i el president David Sotelo Iranzo que acompanyaren a Jordi Fresquet, artista faller encarregat de tornar la il·lusió a la comissió del Carme amb un projecte interessant dibuixat per Paco Camallonga. “Crisalida” és el lema del projecte que mostrarà com d’una base plena de “capolls” per a cremar, pot renàixer la bellesa i l’esperança.

Renaixença de l’artista Jordi Fresquet després d’uns anys apartat de la primera línia i que retorna, fruit de la confiança mútua entre comissió i artista.

Va ser el mateix Jordi qui va anunciar que la seua tornada venia acompanyada de la gratitud cap a la comissió que li reitera la seua confiança i la convicció que havia de ser diferent. Així va mostrar, mitjançant un muntatge audiovisual un projecte solidari i col·lectiu adreçat a donar visibilitat al món de la festa a l’Associació Àmbit – Dignitat i justícia social, dedicada a l’ajuda a la reinserció dels exreclusos amb malalties mentals, de la qual és director Javier Vilalta, amb arrels falleres a Campanar i Botànic.

El projecte pren forma en el ninot que la comissió presentarà a l’Exposició del Ninot i en el qual col·laboren Paco Camallonga, José Gallego, Vicent Martinez Aparici, Antonio Verdugo, Marina Puche, Juanjo Armengol, Eva Muñoz i la florista Mònica Escandell, sota la direcció de Jordi Fresquet.

Projectes molt interessants que arriben a les Falles des del cor del barri del Carme, de mans dels fallers i falleres de la falla del carrer de Baix – M. De Morella.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter