Destacados

Visita virtual completa en 3D al Museu Faller de València

El Museu Faller de València compta des de hui amb una web on es possible fer una completa visita virtual del Museu en 3D i amb una visió de 360 graus del mateix, feta amb una càmera Matterport Pro 3D: https://my.matterport.com/show/?m=kdzJ1ckHDCq

 

Una iniciativa tecnològica pràcticament pionera entre els museus valencians, que permetrà conèixer còmodament, amb gran qualitat d’imatge, totes les col·leccions del Museu Faller i estimular la seua visita presencial. La web ha sigut fruit del treball desinteressat del professional de la imatge rus, Maxim Sodomovsky, que forma part del programa The Falles Festival Ambassador’s Club, una iniciativa de la delegació de Promoció Exterior de Junta Central Fallera per a reclutar a amants de les Falles que dediquen a difondre-la en diferents països, com ara Austràlia, Tailàndia, Nicaragua, Holanda, Rússia, Argentina, Letònia, Luxemburg, EEUU, França o Alemanya, entre altres.

Es tracta d’un programa especialment dissenyat per a promocionar la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Màxim Sodomovsky va visitar el Museu Faller este estiu i va cedir altruistament el seu treball a l’Ajuntament de València, que l’ha incorporat a la seua web, en la mesura que pot ser de utilitat per a la promoció turística del Museu Faller de València i la festa de les Falles. Esta web de visita virtual forma part del projecte de posicionament del Museu Faller en les xarxes socials: així, s’acaba d’estrenar pàgina Facebook del mateix i en uns mesos es posarà en marxa una altra web per mostrar una informació molt detallada de la col·lecció de ninots indultats.

Segons Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva: «La candidatura de les Falles per a Patrimoni de la Humanitat és una oportunitat per a que busquem l’excel·lència i posem en valor l’aspecte cultural de la nostra festa. La remodelació del Museu Faller, el seu Pla Museològic i la seua oficialització definitiva com a museu són pasos significatius en esta direcció. També estem treballant en la seua promoció exterior i recentment vam organitzar una visita guiada per 5 importants tour operadors. Ara volem treballar també a Internet amb l’obertura de les xarxes socials del Museu Faller i ara esta completa visita virtual gràcies a la iniciativa d’un apassionat ambaixador internacional de la nostra festa».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter