Destacados

La Fallera Calavera: un popular joc de cartes convertit ara en novel·la

Sembra Llibres publica la delirant història del personatge ideat per Enric Aguilar.

Havíem vist llibres que es convertien en pel·lícula, obres de teatre que es publicaven en paper o fins i tot videojocs que feien el salt al món editorial, però poques vegades un joc de cartes s’ha convertit en matèria literària. Aquest, precisament, és un dels punts més originals de l’última aposta de Sembra Llibres: una obra plena d’humor, tendresa, crítica social i aventures.

La Fallera Calavera narra la història que hi ha darrere del fascinant personatge ideat i desenvolupat per Enric Aguilar, un jove creatiu de Dénia que a principi de 2014 va convertir en realitat una idea llargament madurada. Gràcies a una exitosa campanya de micromecenatge va nàixer el joc de cartes “La Fallera Calavera” en què una fallera zombi serveix de lligam per fer desfilar tota una sèrie de personatges, objectes i situacions que parodien elements identificables del folklore, la cultura popular i la mitologia valenciana. L’èxit d’aquest Nadal va impulsar la segona edició del joc de cartes, un fet insòlit a casa nostra.

Ara, tot just un mes abans de Sant Josep, la data assenyalada per a la resurrecció de la Fallera Calavera, Sembra Llibres posa a la venda la novel·la, escrita per Enric Aguilar i amb les impactants il·lustracions elaborades amb tinta xinesa i aquarel·la d’Esther Méndez. A La Fallera Calavera, els lectors hi trobaran els orígens del personatge, i veuran com, durant la celebració de la “súper-híper-mega-mascletà” un terrible accident causa la mort d’una fallera de la Cort d’Honor alhora que es tallen les emissions de la televisió pública. Les autoritats tracten d’ocultar l’accident, que, repeteixen amb insistència, era “imprevisible i inevitable”. Però el dia de Sant Josep, un any després, la Fallera Calavera ix de la seua tomba assedegada de venjança. Pel camí comptarà amb la complicitat d’altres zombis molt especials: la Delicà de Gandia, el rei Jaume I i una Bellea del Foc apegalosa. Tots ells s’enfrontaran a una alcaldessa que vol mantenir oculta la veritat per no veure amenaçat el seu poder.

Una història delirant i plena de sarcasme, un relat fantàstic on conviuen polítics arrogants, personatges històrics, creences populars i llegendes que formen un univers únic, terroríficament encantador que ha despertat molta expectativa entre els seguidors del joc i els lectors que han descobert ara aquest singular personatge que guanya adeptes dia a dia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter