Destacados

La falla Sant Valerià convertix el reg mil•lenari del barranc de l’horteta en monument faller

La falla Sant Valerià ens convida en 2015 a fer un passeig  pel patrimoni hidràulic, natural i etnogràfic del barranc de l’Horteta. Un viatge al passat a través de les infraestructures hidràuliques que ens han arribat dels nostres avantpassats romans, musulmans i de l’època cristiana. Ho fa gràcies al seu monument infantil que porta per lema “Un Torrent d’aigua”, obra de l’artista Juan Martí, qui desenvoluparà una falleta al voltant dels Arquets de Baix, el Mas del Jutge i la Font de Sant Lluís, entre d’altres elements on l’aigua és el fil conductor.

Per este motiu els membres de la comissió presentaren els seus projectes de 2015 en l’assut del Pantà de Torrent, que actualment està sent recuperat per part de l’Ajuntament, dins del Pla Director del reg mil·lenari del barranc de l’Horteta, on experts multidisciplinaris estan trobant i catalogant mines d’aigua, infraestructures hidràuliques, sèquies i fonts que han fet servir els torrentins de totes les èpoques.

L’investigador local, Salvador Siscar (membre del Pla director) va fer una xicoteta excursió amb els fallers per explicar la importància de l’aigua en Torrent i de les troballes arqueològiques que se estan descobrint. Les falleres Majors, Carmen  Escrihuela i Dulce  Maria Ferrer, acompanyades pel president Juan Carlos Jordan, van descobrir els projectes que es voran plantats al carrer en març de2015.

L’artista faller infantil, Juan Martí, intentarà aconseguir el tercer primer premi consecutiu en la secció primera amb un monument on la història de la ciutat i el consum responsable de l’aigua seran pilars fonamentals d’esta falla didàctica.

Sàtira política en any electoral

Per la seua banda, l’artista de Torrent, Oscar Garcia, es l’encarregat de plantar el monument gran sota el lema “Embruixos torrentins, bonics i fins!”, una falla en la mateixa línia que els anys anteriors, amb critica 100% local i on es farà especial menció a la campanya electoral de 2015, però també a la realitat social, cultural i festiva de Torrent.

Tres bruixes identificades amb els tres grups politics de l’arc municipal intenten encisar als torrentins amb promeses i embruixos damunt del castell Ajuntament. Els ciutadans seran els protagonistes de mil i un encanteris plens d’humor i sàtira fallera.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter