Destacados

La Falla Pedro Cabanes-Joan XXIII dedica a Julio Monterrubio el cierre de sus charlas culturales

La Falla Pedro Cabanes-Joan XXIII clausura sus VI charlas culturales con “Monterrubio, falles per a Benicalap-Campanar”, a cargo de Iván Esbrí.

Comunicado:

El divendres 8 de novembre, a les 20:30 hs, al nostre casal:

“Monterrubio, falles per a Benicalap-Campanar”, a càrrec d’Iván ESBRÍ ANDRÉS, membre de l’Associació d’Estudis Fallers, amb articles publicats sobre artistes fallers i estètica, principalment.

«No escauen moltes presentacions quan parlem de Julio Monterrubio (El Escorial, 1953), artista respectat i consolidat entre els grans mestres. Un artista que, en trenta anys com a professional, ha realitzat monuments de gran record per als amants del cadafal i la història de les Falles, guardonats amb no pocs primers premis de la Secció Especial (cinc de falla gran i huit d’infantil, fins el moment).
Justament, aquesta intervenció tracta el seu llegat que més pròxim pot resultar a la nostra Federació de Falles de Benicalap-Campanar i a la comissió de Pere Cabanes-Joan XXIII: les falles, principalment infantils, que ha plantat en la comissió de Nou Campanar, que han situat l’extensa barriada com a pas obligat i focus de tota l’atenció fallera, per la seua obra recompensada. Com va succeir amb les falles de Pedro i Miguel Santaeulalia, en el mateix emplaçament; de Vicent Martínez Aparici i Ramon Espinosa, en l’Antiga de Campanar; els anys en Secció Especial d’Avinguda de Burjassot-Pare Carbonell, i, en altre temps, Joan Canet en la Parreta.

No obstant, la xarrada no descura el repàs de la trajectòria més mediàtica de l’artista d’Alzira, aquella que el va dur a debutar en la Categoria d’Or amb Convent de Jerusalem i a consagrar-se a la Plaça del Pilar.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter