Destacados

Segona edició de la Festa de les Lletres Falleres i piulades finalistes

La segona edició de la Festa de les Lletres Falleres, que se celebrarà el 10 de maig a la Sala d’Actes del Centre Instructiu Musical de Benimaclet, a la ciutat de València, ha elaborat un programa a base de poesia, humor i monòlegs per a acomiadar l’exercici faller 2012/2013 amb una festa a la qual estan convidades totes aquelles persones interessades i que treballen per la cultura en valencià dins de les Falles.

.
La Festa de les Lletres Falleres, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament, vol ser un lloc de trobada tant per a les comissions i fallers, com per als amants de la festa en general, que tenen ací una cita per a departir amb autors i comentar les col∙laboracions literàries realitzades en els llibrets de falla. Els periodistes Montse Català i Jaume Bronchud exerciran de mestres de cerimònies d’una gala en què l’eix conductor serà, una vegada més, l’humor satíric i punyent, tan característic de la festa fallera. Durant la sessió s’entregaran uns diplomes de reconeixement als guanyadors de cada un dels premis. A més, serà en este acte quan es done a conéixer el guanyador o guanyadora del premi #plf13 a la piulada més satírica.

.
Coincidint amb el vinté aniversari de la seua mort, la Festa de les Lletres Falleres retrà homenatge a Vicent Andrés Estellés, el més insigne poeta contemporani en la nostra llengua. L’actriu Imma Guerrero recitarà dos de les seues poesies festives més representatives, mentres que el guitarrista Borja Penalba i el cantant Tomàs de los Santos oferiran una selecció de cançons compostes a partir de poemes del poeta de Burjassot.
Com a final de festa, el periodista Eugeni Alemany, presentador del programa Trau la llengua de Canal 9–RTVV, ens oferirà un monòleg amb els ingredients que ell combina de manera admirable: humor, ironia i sàtira.
A més de les comissions guanyadores i finalistes, a la Festa dels Lletres falleres han confirmat la seua assistència representacions de les juntes locals de Sagunt, Torrent, Borriana, Benicarló, Gandia, Dénia, Cullera i Silla, així com nombrosos fallers i falleres amants dels llibrets i de la cultura en valencià dins les falles.

La Festa de les Lletres Falleres, amb entrada gratuïta per a tots els interessats a assistir, se celebrarà el divendres 10 de maig, a partir de les 20.00 hores, al Centre Instructiu Musical de Benimaclet, al carrer Baró de San Petrillo , número 14, de València.

.
En l’edició de 2013 dels Premis de les Lletres Falleres, la participació ha seguit un ritme ascendent, ja que han sigut 143 comissions de tota la Comunitat Valenciana les que han participat en les huit categories, amb la presentació de 252 treballs. A estes xifres cal afegir els doscents internautes i seguidors de les xarxes socials que han enviat els seus textos satírics per al premi #plf13.

.
La incorporació enguany a Lletres Falleres dels premis Ajuntament de Benirredrà i Joan Climent ha permés fer un pas avant, tant qualitatiu com quantitatiu, superant la barrera dels cent participants, i mantenint alt el llistó de la qualitat literària que sempre ha caracteritzat en les seues respectives trajectòries els premis Soler i Godes (convocat per l’Associació d’Estudis Faller), MalvaAlzira, Mocador i Emili Llueca de Sagunt, i Mestre Ortifus a la millor portada i coherència temàtica (convocat per la Falla BorrullSocors de València).

.

Piulades finalistes del #plf13

Pepe Bajo @PepeBajo1
#Plf13 Última hora: Un ninot s’escapa de l’Exposició i s’encadena a la porta de l’Ajuntament al crit de… Menys pintes i més monument!!!
enviat el 8 de gener

Carlos Galiana @carlosgaliana
Senyor, han furtat l’incunable. El còdex Calixtino? No, el Reglament Faller.
(Pausa) Això no és l’incunable, és l’intocable. #Plf13
enviat el 8 de gener

Trau Mistela Trau @drinkingmistela
PRIMER PREMI SECCIÓ “ENS HEM TRET L’ESO” A LA FALLA QUE NO TINGA NINGUNA FALTA D’ORTOGRAFIA EN ELS CARTELLETS #Plf13
enviat el 9 de gener

Diego @diegorume
Tot era una broma… L’estàtua de Ripolles és la Falla de l’aeroport (entra en especial). Flipareu quan posen l’enllumenat al carrer. #Plf13
enviat el 10 de gener

Pere Fuset @perefuset
Sense tro de bac ni gent desperta les #Falles substituïren la despertà per festes del pijama amb guerra de coixins. La dormilà #Plf13
enviat el 10 de gener

Rafa Soler Sherpa @RafaSolerSherpa
Descoberts a Süissa un bon grapat de ninots donats per cremats, el fiscal els denunciarà davant el TSJV per evasió del foc. #falles #plf13
enviat el 24 de gener

Tomàs Palomares @tpalomares
El gabinet de premsa del PP anuncia que la següent aparició pública de Rajoy serà en falles en forma de ninot, no admetrà preguntes #plf13
enviat el 31 de gener

Antonio Vergara @antoniovergaras
Sense diners plantaren un motxo i un poal digueren que era una falla experimental i els donaren tres palets d’especial #crisifallera #Plf13
enviat el 31 de gener

Iván Ribes @burcultural
El president que no calla, no content amb el resultat, ha indultat la seua falla i li ha pegat foc al jurat. #plf13
enviat el 31 de gener

Xavier Herrero @XavierHerrero
#plf13 Els presidents demanen la subvenció del 21% en “sobres” i en efectiu, és la moda diuen.
enviat el 31 de gener

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter