Destacados

Programa XII Tirant de Lletra de la Falla Na Jordana

Amb esta ja sumen DOTZE les convocatòries del «Tirant de lletra» organitzades per l’Associació Cultural Fallera NA JORDANA©. Una iniciativa que fou mampresa en les vespres de la commemoració del 9 d’octubre de l’any 2001 amb el ferm propòsit de contribuir a la celebració del dia gran del nostre poble, reivindicant-ne dos dels senyals d’identitat més característics: llengua i cultura.

La lectura col·lectiva d’una de les obres cabdals del Segle d’Or de les lletres valencianes, el Tirant lo Blanc , de Joanot Martorell, fou i continua sent l’eix vertebrador d’un projecte amb el qual s’ha pretés i es pretén si no unir, sí que almenys reunir tots els valencians i valencianes que estiguen disposats a participar en la iniciativa.

A hores d’ara, la iniciativa ja es troba plenament consolidada gràcies al suport incondicional rebut per part de gent cèlebre i gent anònima que al llarg de les onze edicions prèvies ha realitzat alguna de les intervencions que han estat necessàries. Gràcies a tots estos i estes voluntaris hem pogut recrear any rere any, pàgina a pàgina i capítol a capítol [o escena a escena] les aventures i la modernitat d’aquells personatges que, transcorreguts cinc-cents divuit anys des què prengueren immortal vida, continuen constituint un referent i un motiu d’inspiració per a artistes plàstics, investigadors, escriptors i cineastes.

Projeccions àudio-visuals, conferències, exposicions monogràfiques i /o bibliogràfiques, concerts, sessions de café-teatre, dramatitzacions, cercaviles i exhibicions complementen anualment la lectura i ens ajuden cada edició a recrear una època, en què el nostre poble esdevingué tot un referent cultural.

Enguany la nostra iniciativa compta amb el suport i recolzament del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana (Centre del Carme), el Consell Valencià de Cultura i la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de València;

Més que mai ens és necessari el suport d’un nou allau de lectors i lectores, dels quals més que la seua capacitat per a la declamació, ens interessa el seu suport testimonial i simbòlic per constatar que la nostra proposta continua ben viva i que la lectura pot contribuir a la forja dels senyals identitaris d’un poble .

«TIRANT DE LLETRA»

Una iniciativa consolidada

Una proposta que ens unix

Una alternativa sonada

.

PROGRAMA

SESSIÓ D’OBERTURA

29 Setembre – 20’00 hores

Centre del Carmen (Carrer Museu, 2)

Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Pregó d’obertura a carrec de NA XELO MIRALLES 

Concert de benvinguda COLLA DE TABALETERS I DPLÇAINERS «EL CUDOL»  amb l’espectacle «Dolç Cinema»  baix la direció de ANTONI DE LA ASUNCION i ANDRES

 

(A excepció de l’obertura la resta de activitats es realitzaran a la Seu Social de Na Jordana)

 

EXPOSICIÓ 

«LA DOLÇA EINA DE LA NOSTRA FESTA»

Del 30 de Setembre al 8 d’Octubre: de 19’30h a 21 hores

(Tancat el 2 i el 6 d’Octubre)

Col.labora l’Ajuntament i el Museu de la Festa d’Algemesi. 

 

LECTURES

1, 3, 4 i 5 d’Octubre de 19’00 a 21’30 hores

lectures dramatitzades i col.lectives de l’adaptació del Tirant lo Blanc pel grup de teatre CRIT.

 

9 d’octubre 

01’30h «LES GOLFES DEL TIRANT» amb els monòlegs d’OSCAR TRAMOYERES

12’00h CLOENDA de la XII edició.

13’00h FOTOGRAFIA de record amb els participant de la XII edició.

14’30h DINAR DE SANT DONÍS per als components i col.laboradors de l’organització

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter