Destacados

Acte de reconeixement als periodistes, editors i col·laboradors que han fet possible 100 Anys de Premsa Fallera

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, serà l’escenari el proper dilluns, 27 de febrer a les 19.30 hores, de la celebració de la II Jornada de Periodisme Festiu dins de la programació del Fòrum de Debats, en un acte que organitza la Unió de Periodistes Valencians, en col·laboració amb la Revista Cendra-Suc de Falles i la Federació de Falles Benicalap-Campanar, amb motiu del centenari de la publicació del primer exemplar de “Pensat i Fet”. La jornada té lloc justament la vespra del centenari de l’acta que arreplegava l’acord del grup “Pensat i Fet” de publicar un fullet festiu les properes falles, el 28 de febrer de 1912, de la que fou la primera publicació regular fallera.
Els tres col·lectius, el de periodistes, el faller i el de la publicació, pretenen amb la segona jornada retre homenatge als que foren promotors d’aquella publicació i hui en dia segueixen la seua estela, tant altres periodistes en un mon difícil de caminar, el lúdic-cultural, i als mitjas que continuaren, ja siguen generalistes o especialitzats, com és el cas de Cendra-Suc de Falles o Actualidad Fallera, la més regular i asidua als mercats per la seua aparició mensual.
El president de la Unió de Periodistes Valencians, Ximo Clemente, presentarà la jornada que tindrà dos xarrades i una part final de reconeixement col·lectiu, que moderarà el periodista especialitzat en Festes i Tradicions i soci de la Unió, Paco Varea, a la par que responsable de continguts del digital www.vlcciudad.com
El periodista i responsable de comunicació de l’area de Festes de l’Ajuntament de València, Manolo Más, protagonitzarà la primera xarrada per a disertar sobre “El periodismo festivo visto desde el punto de vista institucional”, on explicarà el seu punt de vista dels que estan al front d’organismes festius o l’absencia d’aquestos en institucions o col·lectius fallers.
L’investigador i codirector de Revista Cendra, Manolo Sanchis, disertarà sobre el futur del periodisme festiu en ple segle XXI i amb la vorágine de les noves tecnologies en plena turmenta de desembarcament sobre les empreses de comunicació i l’aparició de noves eines. Sanchis no deixara de costat l’orige d’aquesta modalitat de periodisme.
L’acte tindrà també el seu apartat d’homenatge i memòria, a càrrec del codirector de la Revista Cendra, Hernan Mir, que conduïra l’acte de reconeixement als  periodistes, editors i col·laboradors que varen fer, i fan, possible aquestos 100 Anys de Premsa Fallera. Al mateix participaran Paqui Olba, posant-li veu a diferents escrits i poemes, i el dolçainer, Emili Someño, a l’apartat musical. L’entrada a la jornada és lliure.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter