Destacados

El dimecres 26 d’octubre es presenta el llibre «Focs de falla. Articles per al combat festiu», de Gil-Manuel Hernàndez i Martí

Focs de falla. Articles per al combat festiu és una invitació a la reflexió sobre la festa de les Falles i les transformacions socials, econòmiques i polítiques de la festa experimentades en els últims anys. Fugint dels tòpics, el llibre repassa també aspectes com ara la pèrdua de la sàtira, el paper de la dona, la innovació artística o el valor patrimonial de la festa.

Focs de falla. Articles per al combat festiu és un llibre escrit des de la tradició assagística valenciana, pensat como una revisió crítica de la festa fallera de dins. Els textos arreplegats en este volum busquen la provocació en el millor sentit de la paraula, per incitar el lector a fer-se preguntes sobre l’estat de la festa i les seues possibles orientacions de futur. Al mateix temps, a través de l’anàlisi de les Falles, es pretén fer llum sobre la pròpia societat valenciana, de la qual la festa fallera és inseparable. Es tracta, al capdavall, d’un llibre probablement incòmode, que pretén no deixar ningú indiferent.

La presentació tindrà lloc a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, a la plaça del Forn de Sant Nicolau, el dimecres 26 d’octubre, a les 19.30 hores.

El llibre, publicat per l’editorial Obrapropia, es distribuïx a través de la pàgina web <http://www.obrapropia.com>.

image002 (1)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter