Destacados

FALLA BORRULL-SOCORS: Concurs foto NouBoTàniC‏

Fundació Divina Pastora i Falla Borrull-Dr. Peset Cervera organitzen per tercer any consecutiu este certamen fotogràfic.

Felipe Garín, jurat del concurs exposició Nou Botànic

El termini de presentació de les obres conclou el pròxim 30 d’octubre

Una  selecció de 30 obres, incloses les premiades, formarà l’exposició MostraSOS en el Jardí Botànic de València

Els diners recaptats es destinarà a la Fundació Maides

7 d’octubre del 2009.- Un any més, els amants de la fotografia tenen una cita amb el  concurs exposició Nou Botànic, que organitza per tercer any consecutiu la Fundació Divina Pastora i la Falla Borrull-Dr. Peset Cervera i que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Qualitat Mediambiental, Energia Renovable, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València.

Felipe Garín, destacat historiador d’art, director del Museu del Prado durant 1991-1993, exdirector de l’Acadèmia d’Espanya a Roma i actual director de l’Aula d’Arts Escèniques d’Alfons el Magnànim serà jurat del certamen. Junt amb ell, estaran José Alberto Comos Guillén, director de la Fundació Aigua i Progrés; Jaime Fuster i Raquel Damià, professors de l’Escola d’Art Superior de Disseny de València; Boro Peiró, periodista i conductor del programa “Gent de Fallas” d’Onda Cero València.

Este jurat seleccionarà les 30 obres (cinc guanyadores més les 25 millors) que formaran part de l’exposició “MostraSOS” que acollirà la sala d’exposicions del Jardí Botànic de València del 2 al 27 de febrer del 2011.

Les obres que es presenten podran girar entorn de la sostenibilitat o al tema de l’aigua. En el primer cas, s’atorgaran dos premis: un de 1.500 euros i un altre, de 800 euros. En el tema de l’aigua, enguany el premi rep el nom de “Tribunal de les Aigües” i també es repartiran dos premis de la mateixa quantia que els anteriors: u, d’1.500 euros i un altre, de 800.

Com a novetat, en esta edició s’atorgarà un quint premi, dotat amb 300 euros, a aquella instantània que millor reflectisca la sostenibilitat en una comissió fallera. Este guardó substituïx a què l’any passat s’atorgava a la millor foto realitzada per un faller inscrit en Junta Central Fallera.

Les fotografies de l’exposició es podran adquirir per un preu simbòlic, que anirà de 60 a 100 euros. Els diners recaptats per la venda de les fotografies es destinarà a la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desamparats (MAIDES), encarregada de l’ofrena floral de la setmana fallera, entre altres fins socials.

Poden participar en el concurs, fotògrafs aficionats i professionals residents en qualsevol Comunitat Autònoma espanyola. Les obres han d’enviar-se per correu certificat a l’adreça següent: Falla Borrull-Dr. Peset Cervera C/ Dr. Peset Cervera,11 baix. 46008 València. També poden enviar-se a través de la pàgina web www.noubotanic.com.

Este concurs fotogràfic està integrat en el programa d’activitats sobre el Canvi Climàtic de la Fundació Divina Pastora. Una iniciativa que compta també amb la col·laboració de la Junta Central Fallera, Avanzis Web Portal, Aj de València i el restaurant La Fórcola.

La Fundació Divina Pastora és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu prestar atenció a persones amb alt risc d’exclusió social i orientada a la promoció d’obres socials, benèfiques, metge-sanitàries i de protecció de la salut. Des de Divina Pastora es fomenta també la col·laboració amb distintes entitats per a impulsar la formació i informació en àmbits educatiu, esportiu, mediambiental, de protecció de l’art i la cultura, amb especial atenció a la prevenció d’accidents, fomentant la docència la formació i la investigació.

expo02

expo04

expo05

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter