Destacados

Acte de presentació Associació Cultural Amics de Pepe Monforte‏

Servisca el present comunicat com a invitació a l’acte de presentació pública de l’ASSOCIACIÓ CULTURAL AMICS DE PEPE MONTFORTE, que celebrarem el pròxim dia 20 de maig, a les 20 hores, en el casal de la Falla ALQUERIA DE BELLVER – GARBÍ, carrer Alqueria de Bellver, núm. 26, a Benicalap.

La dita associació, sorgix de les inquietuds d’un bon nombre d’antics col·laboradors i amics, fallers o no,  de qui fóra una de les figures que més va dinamitzar el món faller. Naix este col·lectiu amb un fi cultural clar. La defensa dels quatre pilars que han de prevaldre sobre la resta en la nostra amada festa fallera, que són:

La Falla, essència de la festa i màxim fet diferenciador, vincul de tots els que sentim passió pel que creen els nostres artistes i que, sempre, ha de ser el motiu principal, no l’excusa.

La Música, tan arrelada en la nostra cultura i imprescindible en les nostres festes. Pertanyem a una comunitat musical per excel·lència, amb centenars de bandes que a través del seu magnífic treball ens representen a nivell mundial. Hem de defendre-les per damunt d’elements estranys que, cada dia més, són vistos en les nostres cercaviles falleres.

La Pirotècnia, element imprescindible en la nostra cultura. Ens unirem a totes les causes existents i futures perquè, este fet diferenciador de la nostra cultura popular, romanga fora de perill de qui no la comprén.

La Paraula, com a base única de la concòrdia i el consens, imprescindible sempre. I com a element transmissor de tradicions tan nostres com la poesia o el nostre teatre.

Quatre pilars en què el nostre enyorat Pepe Montforte va basar pràcticament la seua vida, sacrificant bona part d’ella per a buscar, sempre, que la nostra festa fallera i la terra que l’acull, foren el millor referent.

Dins d’esta associació no tindran cabuda idees polítiques de cap tipus. La nostra màxima filosofia serà la nostra  valenciania, la que vam heretar dels nostres pares quan vam nàixer, o la que vam adoptar quan vam vindre a esta terra.

I, per descomptat, és un col·lectiu obert a tots aquells que vullguen unir-se a nosaltres, per a treballar per València, tal com ho va fer Pepe Montforte.

Si desitgeu obtindre informació prèvia d’esta iniciativa podeu contactar amb Francisco Sivera, a què hem nomenat portaveu, o sol·licitar informació en l’adreça amicsdepepemonforte@ono.com

O podeu entrar en el grup de Facebook, Amics de Pepe Montforte.

Una salutació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter