Destacados

TORRENT: CAVALCADA DEL NINOT 2010

Sant Roc i avinguda guanyen el premi de comparsa i crítica en la Cavalcada del Ninot

Les 27 falles de Torrent  van participar d’esta desfilada festiva en què la crítica, el bon humor i les disfresses van omplir l’avinguda

La falla avinguda guanya el premi a la millor carrossa confeccionada amb dos grans màscares  i Sant Gregori s’alça amb el primer premi de carrossa llogada amb un carruatge de fantasia en moviment

Torrent, 08/03/2010- Un altre any més Torrent tanca el cicle i celebra la seua tradicional Cavalcada del Ninot Major en què Sant Roc s’ha alçat amb el primer premi a la millor comparsa i la falla avinguda ha fet el propi amb el premi de millor crítica. L’alcaldessa de Torrent, María José Català i les Falleres Majors de Torrent van presidir esta desfilada, acompanyades per membres de la corporació municipal, familiars i centenars de torrentins que van eixir al carrer a pesar del fred i l’amenaça de pluja. Enguany, la cavalcada va comptar, de nou, amb la participació de l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Torrent i comarca (ARTIC), que van elaborar sucs de diferents classes per a canviar-ho per alcohol i reduir així el consum de begudes per este tipus de nèctars més saludables.

La comissió de Sant Roc va presentar una proposta molt colorista que il·lustrava el carnestoltes venecià amb els seus diferents personatges: arlequins i màscares de qualsevol tipus es van mesclar amb disfresses del segle XVIII, mentres que la falla avinguda va optar per representar el circ polític amb gran quantitat de pallassos.

La falla barri Sant Gregori va guanyar el premi a la millor carrossa llogada amb un carruatge ple de llum, fantasia i gran quantitat d’adorns a la què van incorporar moviment en la seua part posterior. De nou la falla avinguda va guanyar, per segon any consecutiu  el primer premi de carrossa confeccionada pels propis fallers de la comissió amb una proposta arriscada en la que la seua fallera major anava assentada, en equilibri, a gran altura sobre dos màscares realitzades amb papers.

El segon premi en crítica va ser per a la comissió de Reina Sofia que va centrar les seues crítiques en la crisi. La gestió de Zapaterova ser criticada assenyalant-ho com un mal pastor del ramat. El tercer premi va ser per a Nicolás Andreu, els que criticaven la pujada de l’IVA i a la SGAE. El Quart premi va ser per a Ramón i Cajal que feia el propi amb les decisions dels polítics.

En Comparsa el segon premi va ser per a Reina Sofia amb els seus trages de bàrbars i ovelles, els pallassos de l’avinguda van obtindre el tercer premi en comparsa i, finalment, la crítica fallera  i les disfresses de fantasia de falleres li van fer valdre a Saragossa el Quart lloc.

Premis de Crítica:

1r Falla Avinguda.

2n Falla Reina Sofia- Pere Iturralde.

3r Falla Nicolás Andreu.

4t Falla Ramón i Cajal.

Premis de Comparsa:

1r Sant Roc.

2n Reina Sofia.

3r Avinguda.

4º Saragossa-Parc Central.

Premis Carrosses Confeccionades per la comissió:

1r Avinguda

2n Ramón i Cajal

3r Sant Roc

Premi Carrosses Llogades:

1r Sant Gregori

2n Pare Méndez

3r Santa Llúcia

_MG_0410b

_MG_0555b

_MG_0571b

_MG_0594b

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter