Destacados

Concessió del Premi Soler i Godes 2010 al millo rarticle d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta‏

Ramon Estellés i la Falla Pere Cabanes Joan XXIII n´han sigut els guanyadors.

El dimarts 2 de març es va fer entrega del Premi Enric Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, que en la sexta edició ha recaigut en el treball “Les particularitats d’un any faller: l’any 31”, de Ramon Estellés i Feliu, publicat en el llibret de la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII de la ciutat de València. El text premiat fa una aproximació històrica a la festa de les Falles celebrada l’any 1931.

L’autor guardonat, Ramon Estellés i Feliu (Benifaraig, València, 1967) és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de València, i tècnic superior de la Generalitat Valenciana. Membre de la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII de la ciutat de València, actualment ocupa el càrrec de delegat de Cultura i coordina l’elaboració del llibret.

L’autor va rebre el seu premi de 300 euros i un diploma fet per l’artista faller Víctor Valero, de mans de Gil Manuel Hernández, president de l’Associació d’Estudis Fallers. Per la seua part, la comissió de la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII va rebre de mans de Vicent Berenguer, representant de l’editorial Denes, el seu premi de 300 euros i un estendard obra dels artistes fallers Marisa Falcó i Paco Pellicer (Fet d’Encàrrec).


El Premi Enric Soler i Godes, dotat amb 600 euros, està convocat per l’Associació d’Estudis Fallers i patrocinat per l’editorial valenciana Denes. L’objectiu és reconéixer l’esforç editorial de les comissions de falla i el treball dels autors que obrin les pàgines dels llibrets a articles diversos de creació, estudi i reflexió al voltant de la festa de les Falles. En esta quinta edició s’han presentat una vintena d’articles originals, que es publicaran en els llibrets de falla d’enguany de diverses comissions la ciutat de València i la comarca de l’Horta.

El jurat de la sisena edició va estar format per Manel Joan Arinyó (escriptor), Vicent Berenguer (de l’editorial Denes), Vicenta Llorca (mestra i poetessa), Javier Mozas (documentalista) i Miquel Pérez (periodista), actuant com a secretari José Martínez Tormo, de l’Associació d’Estudis Fallers.

SafeRedirect

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter