Destacados

FALLA CISCAR-BURRIANA

FALLA CISCAR-BURRIANA

ARTISTA: VICENTE MARTINEZ

LEMA: 50 ANYS EN ESCENA

SECCIÓN 1A

Falla

02

En l’Història de Russafa destaquen tres personages, dos homens i una dòna: Jaume I, que el 22 d’abril de 1238 instalà el seu campament en el nostre barri per a preparar el sege de la Ciutat de Valéncia. L’atre es el poeta Al-Russafí, que naixqué en Russafa en 1117, cantant el seu amor a Valéncia i sent un dels poetes mes apreciats per la dinastía almohade.

  

I a la dòna li díuen Vicentica, per a nosatres Tica. Es la prota del nostre monument, ni va conquerir cap ciutat ni escriure poesía de màxim nivell, era peixcatera del Mercat de Colón. I en l’any 1961, any de naiximent de la falla Ciscar-Borriana, començà a treballar de vedette al Teatre Russafa.

  

La voreu fer-se major en la nostra falla, a través dels cinquanta anys de la nostra Comissió. Viajarém a través  l’història de la ciutat de Valéncia ,  d’Espanya i del món, viurà alguns dels moments més importants d´estes últimes  cinc décades.

  

Ahí la teníu al remat, després de “50 anys a escena” Vicentica es una dòna en experiència que ha vixcut mil batalles, i nosatres en ella.

 

¡FELIÇ ANIVERSARI!   ¡!FELIÇ MIG SEGLE DE VIDA!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter